Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 12. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Fődíjat nyert az X - A rendszerből törölve című thriller Németországban

Fődíjat nyert az X - A rendszerből törölve című thriller Németországban

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című thrillere nyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját

- számolt be róla vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A németországi nagyvárosban megrendezett filmfesztiválon több mint 300 alkotást mutattak be az elmúlt napokban. A Volkswagen Filmdíjat, amelyet a szakmai zsűri ítélt oda a magyar thrillernek, Muhi András producer vette át a szombat esti díjátadón.

A Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje, az X - A rendszerből törölve című szövevényes thriller a Filmalap támogatásával készült. Forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor. A film főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható - ismertette a közlemény.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag produkció a FocusFox Stúdió gyártásában készült, november 1-je óta vetítik a magyarországi mozikban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni