Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 22. 09:17, péntek | PR
Forrás: (x)

Fogadjunk, de miben?

Fogadjunk, de miben?

Amióta világ a világ az emberek szeretik kockáztatni Fortuna kegyeit, meg persze keresni is őket. A történelem alakulása során hamar felbukkantak azok a versenyszámok, ahol a licitálásé volt a főszerep.

Lóversenyek, sőt kutyafuttatások is szerepeltek a palettán. Na ugyan azóta kicsit változtak a trendek, de a szerencse forgandó mondását napjainkban is tömegek tesztelik le, előszeretettel.

Miben érdemes fogadni?

A legfőbb kérdés tehát nem az, hogy fogadni jó-e, mert alap, hogy igen. Hanem az, hogy mire jó ötlet tétet tenni? A fogadási oldalak erre a kínzó dilemmára kínálnak megnyugtatóan kézenfekvő megoldást.

A sport vagy így, vagy úgy az emberek életének részét képezi. Van, aki űzi rendszeresen, vagy lelkesen, ám rendszertelenül. Akad, aki csak gyönyörködik a látványban, s legfeljebb olykor mélázik el azon, hogy bele kéne vágnia a mozgásba. Míg sokan nemcsak úgy cél nélkül szemlélik az eseményeket, hanem örömmel tesznek pénztétet arra a csapatra, versenyzőre, akiben hisznek.

Ez, azonban nem azt jelenti, hogy a sportfogadás hit kérdése. Nyilván a bizalom olyan alap, amire kifizetődő építkezni. De a vakhit például komoly fejfájást is okozhat mondjuk egy esélytelen mérkőzésnél, ahol a téteket nem a józan ész, meg a logika irányítja, hanem az elvakult rajongás.

A fogadások tanulhatóak?

Természetesen akadnak tippek-trükkök, amiket idővel bárki, könnyedén elsajátíthat. Ám az első, és egyben legfontosabb lépés a sportág választás. Még jó, hogy ezen nincs akkora lelki nyomás, mint gyermekként, amikor nem egyszer a nem szeretem, nagyon nem szeretem és utálom variációk közül lehetett szemezgetni, kötelezően ajánlott módon.

Szóval ez egy laza, könnyed, ellenben elengedhetetlen lépcsőfok. Na, de mi alapján ildomos dönteni? Hiszen a lehetőségek tárháza, ha nem is végtelen, de nehezen belátható spektrumot kínál.

Az érdeklődés mértéke adja meg egy adott sport értékét, fogadási szempontból persze. Hiába ítéli valaki kecsegtetőnek a krikettezést, ha egyszer amúgy unalmasnak, vontatottnak, esetleg érthetetlennek találja. Akkor, pusztán üzleti célból nem kifizetődő elindulni ezen az úton. De ha a rajongás adott bármelyik sportág iránt, akkor nem is kell tovább keresgélni.

Szerencse vagy tudás függvénye a sikeres fogadás?

Sokan úgy gondolják, hogy a fogadási oldalak Fortuna kénye-kedvére apellálnak, azaz az eredményes használatukhoz nem kell más, mint szerencse. Ami meg ugye vagy van, vagy nincs. A folyamat irányíthatatlan, az egész lutri, de izgalmasnak izgalmas.

Nem. Ez korántsem ennyire fekete vagy fehér. Szerencsejáték lévén az nem vitás, hogy az ideális körülmények nem ártanak. Viszont a fogadások terepe tipikusan abba a kategóriába tartozik, ahova bőven elfér a tudás. Hogy milyen tudás?

A csapatról, vagy versenyzőről tapasztalati úton megszerzett, összegzett információk. Ezek azok az adatok, amik rengeteget jelentenek, ha taktikai felépítettségről, s stratégiákról van szó. Amik meg a mérkőzések alapjául szolgálnak.

Ha tehát ezek az értékes információmorzsák rendelkezésre állnak, akkor a fogadás találgatás helyett teljesen új köntöst ölthet. Így bár továbbra sem jósolható meg a végeredmény 100%-os biztonsággal, de azért az előrejelzések nagyszerű iránymutatókként segíthetik a megfelelő nagyságú kockázat vállalását, a tétrakással egyetemben.

Akkor ismeretlen sportágat nem is jó ötlet választani?

Dehogynem! Semmi akadálya nincs annak, hogy a figyelem célkeresztjébe olyan sport kerüljön, ami egyelőre még sok újdonsággal kecsegtet. Tanulni ugyanis sohasem késő, s eleinte akár tét nélkül, vagy nem pénzes téttel is megjátszhatóak a fogadások, hogy aztán idővel átvegyék a hatalmat az anyagi nyereséget is ígérő licitek. Az egyetlen mérvadó kritérium a fokozott érdeklődés megléte.

Címkék: fogadás

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 28. 17:49, vasárnap | PR

Országos webáruházat indított a csornai vadászbolt

Emellett az Arany János utca 8-as szám alatt található üzlet továbbra is várja a vásárlóit.

2021. November 25. 12:31, csütörtök | PR

Milyen cipőt válasszak, ami egyszerre stílusos és kényelmes?

A kettő nem zárja ki egymást.