Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 29. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Fokozott figyelem a közlekedésben a tanévkezdés során

Fokozott figyelem a közlekedésben a tanévkezdés során

A BALESETMENTES KÖZLEKEDÉSÉRT

Tisztelt közlekedésben résztvevők, szülők, pedagógusok!

Az őszi iskolakezdés időszaka nemcsak a diákok számára kiemelt jelentőségű, hanem a megnövekedett személy- és járműforgalom miatt iskoláink környékén, a közúti közlekedésben is jelentőséggel bír. Ebben az időszakban a Csornai Rendőrkapitányság nagyobb hangsúlyt fektet mind a közúti közlekedésben ténylegesen résztvevők, mind a velük közvetlen kapcsolatban álló személyek, szülők, családtagok, pedagógusok figyelemfelhívására, a balesetek megelőzése érdekében.

A gyermekek iskolába szállítása, kísérése során fontos az őket kísérő felnőttek példamutató, KRESZ szabályokat betartó közlekedése, hiszen a gyermek így tanulhatja meg, az iskolát biztonságosan milyen módon, útvonalon tudja megközelíteni, illetve átlátja a közlekedési szabályok alapjait.

Az iskolák környékén kérjük, gépjárműveikkel használják a kialakított parkolóhelyeket, ne közvetlenül az úttesten álljanak meg, még ha ez a reggeli sietős tempóban egy kicsit több időbe is telik.

A Csornai Rendőrkapitányság állománya a tanévkezdés során a fokozott forgalomban, a balesetveszélyes helyeken rendőri jelenlétet biztosít, hogy a gyermekek a kijelölt gyalogátkelőhelyeken biztonságosan át tudjanak kelni, és eljussanak az iskolájukba.

Jelenlétünkkel igyekszünk a járművezetőket a közlekedési szabályok betartására ösztönözni. Előfordul azonban, hogy ez nem elég, hiszen elég egy figyelmetlen pillanat, és máris közlekedési baleset részesei vagyunk. Az esetleges közlekedési balesetek bekövetkezése előtt azonban annyit már megtehetünk, hogy gépkocsival történő közlekedésünk során használjuk a biztonsági övet, illetve gyermekünket előírásszerűen a gyermekülésben helyezzük el, vagy segéd- illetve motorkerékpáron közlekedve becsatolt bukósisakot használunk.

A KRESZ szabályok betartásával a közlekedési balesetek elkerülhetőek! Közlekedésünk során legyünk egymásra figyelemmel, hiszen nagy eséllyel mi magunk gyalogosként, kerékpárosként, vagy járművezetőként is részt veszünk a forgalomban!

Az ősz a korai szürkületet, sötétedést is magával hozza. Ha gyalogosként, kerékpárosként az úton áthaladva, vagy azon közlekedve láthatóak vagyunk, a gépjárművek vezetői időben észlelhetnek minket, a baleset ezáltal elkerülhető! Jelentősége van ebben természetesen a gépjárműveink műszaki állapotának, világítóberendezéseinek is, melyeket folyamatosan kövessünk figyelemmel!

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, ÓVJUK MAGUNK ÉS MÁSOK ÉLETÉT, TESTI ÉPSÉGÉT!

Balesetmentes közlekedést kíván a Csorna Városi Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás