Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 23. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Fokozott figyelemmel közlekedjenek a hókotrók mögött!

Fokozott figyelemmel közlekedjenek a hókotrók mögött!

A KRESZ tiltja a konvojban haladó hókotrók előzését!

Nemcsak balesetveszélyes, de a KRESZ is tiltja a konvojban haladó hóekék előzését. A Magyar Közút Nonprofit Zrt kéri, körültekintően válasszák meg követési távolságukat gépeik után, hiszen a hóekéről visszaverődő hó és az úttestre juttatott síkosságmentesítő anyagok is befolyásolhatják a konvoj mögött haladók látási viszonyait.

A társaság a 2018-2019-es téli szezonban az országos közúthálózaton 814 sószóróval és hóekével felszerelt nehézgépjárművet állít hadrendbe. Ezek mellett 143 rakodógép és 122 hómaró adapterrel is felszerelhető univerzális gép lát el éjjel-nappal szolgálatot.
A hóeltakarítási munkákat az egyes útszakaszok forgalmi rendje és az úthálózatban betöltött szerepe szerint látják el; először az országos közúthálózat ütőerének számító autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követi a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése. Ezeket a fordulóköröket pedig addig ismétlik, amíg a havazás el nem áll, vagy további beavatkozások nem szükségesek.

Téli üzemeltetési feladataival kapcsolatos gyakori kérdés-válaszokat, valamint a közlekedők számára további hasznos téli tanácsokat a társaság november elején megújult weboldalán érhetnek el az érdeklődők:

Készítettek egy figyelemfelhívó kisfilmet is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.