Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 27. 18:32, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Fóliasátrakba költöztetik a Porpáczy szakközépiskolát

Fóliasátrakba költöztetik a Porpáczy szakközépiskolát

Botrány! Ha nem látnánk, mi sem hinnénk!

Tegnapi cikkünkben úgy fogalmaztunk, hogy a Porpáczy Aladár Szakközépiskola költözésével kapcsolatban csak kérdések vannak. Egy sor kérdést meg is fogalmaztunk, amelyek diákoktól, szülőktől, pedagógusoktól és aggódó fertődiektől érkeztek.

Mindenki megérti, és örül annak, hogy a kastély újra a régi pompájában fog ragyogni, hiszen az eddig felújított részek ezt bizonyítják. Ha majd a kastélyból származó, és az ország különböző gyűjteményeiben található tárgyak visszakerülnek, és feltárják, restaurálják az eddig iskolának használt szárnyat, akkor újra az ország egyik ékszerdoboza lesz a fertődi Eszterházy kastély. Ezt mindenki akarja. De ami most folyik, azt ki akarja, és miért?

A sok kérdésünkből az egyikre egy olvasónk által küldött fotók alapján már van válasz. Az iskola bútorait és felszereléseit a pálmajori fóliasátrakba szállítják! Már az érthetetlen, hogy a várható (?) új iskola építése előtt "statáriális eljárással" kiköltöztetik az intézményt a kastély épületéből. Ha valóban épül új iskola, a költözés ráérne akkor, mikor az új épület elkészül. Az azonban már szinte felfoghatatlan, hogy az elkapkodott költözést is két részletben hajtják végre, mert most, ahogy a képeinken látható, fóliasátorba hordják az iskola felszereléseit. A tanévet reméljük nem a fóliasátorban kezdi az iskola, akkor meg hova ez a nagy rohanás? És hova költözik a fóliasátorból az iskola?

Amit most látunk az embertelen, kultúra és oktatás ellenes, az iskola, az iskolavezetés, a szülők, a tanárok, a diákok elleni merénylet. Feleslegesen nagy szavak? Nem azok. Értelmetlen pénzpocsékolás rohammunkában egy nyáron kastélyból fóliasátorba, fóliasátorból még nem tudni hova költöztetni az iskolát. Az osztrák partner tudja mi folyik itt? Alig több, mint egy hónap múlva kezdődik a tanév! Hogy kezdi meg az oktatást ez az iskola? Mi fog történni augusztusban a kastélyban, ami miatt ilyen fejvesztve kell kitelepíteni az iskolát?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon