Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2011. November 21. 07:28, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Folyamatosan döntik meg árbevételi rekordjaikat

Folyamatosan döntik meg árbevételi rekordjaikat

Folyamatosan nő a Continental AG magyarországi cége, a ContiTech Fluid Automotive Kft. rendelésállománya, ezért az autóipari konszern termelésbővítő beruházásokat hajt végre - írta a Világgazdaság hétfőn.

Az autóipari hűtő- és fűtőberendezések tömlőit gyártó társaság Makón 1500 embert alkalmaz, a váci telephelyén pedig 700 főt.

A lapnak a cég ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt két évben folyamatosan döntik meg korábbi termelési és árbevételi rekordjaikat, jelenleg a hét minden napján három műszakban termel a makói és a váci gyár, pedig 2009 elején még be kellett vezetniük a négynapos munkahetet.

A társaság 2009-ben 3 millió eurót, tavaly 7,9 millió eurót fordított beruházásokra Magyarországon, az idén pedig 3,3 millió euró értékben fejleszt. A lap szerint az anyavállalat, a hannoveri székhelyű ContiTech mintegy ötmillió eurós beruházás feltételeit vizsgálja Nyíregyházán, a tervek szerint a 2004 óta a Continental csoporthoz tartozó 230 fős Phoenix Légrugó Technológia Kft.-nél épülne új kaucsukkeverék-gyártó üzem.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Belföld

Újabb 17 embert fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Újabb 17 embert - köztük orvosokat és cégvezetőket - fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.