Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 26. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Folyamatosan fejleszt a cég

Folyamatosan fejleszt a cég

A gyulai székhelyű Körös–Maros Biofarm Szarvasmarha-tenyésztő Kft. nyerte el idén a Budapest Bank Partner-díját – közölte a pénzintézet.

A Budapest Bank 2011-ben – az immár harmadik alkalommal – meghirdetett Partner-díj pályázatában arra kérte a vállalkozásokat, hogy mutassák be, milyen eredményes együttműködést alakítottak ki más helyi és regionális vállalatokkal vagy intézményekkel. A pályázatokból kitűnt, hogy az elmúlt években a cégek számos intézkedést hoztak a partnerség jegyében: összefogtak más vállalkozásokkal, hogy együtt új piacokat szerezzenek, személyes kapcsolattartás révén ismerték meg a vevők igényeit, a beszállítóikkal hosszú távú keretszerződéseket kötöttek – olvasható a közleményben.

A bank vezetőiből és külső szakértőkből álló zsűri döntése, illetve a bank honlapján leadott szavazatok alapján idén a gyulai székhelyű Körös–Maros Biofarm Szarvasmarha-tenyésztő Kft. nyerte el az első helyezést. A zsűri elsősorban azt díjazta, hogy a vállalkozás a magyarországi egyetemek és kutatóközpontok szakmai vezetésével számos kutatás-fejlesztési programban vesz részt, ezzel termékskálája bővítése mellett az ökológiai gazdálkodás népszerűsítéséhez is hozzájárul.

A győztes kft. 65 munkavállalót foglalkoztat, nettó árbevétele 2011-ben 784,29 millió forint volt, amelyből az exportbevétel több mint 353 millió forintot tett ki – közölte a cég. A kft. számos európai uniós projektet hajtott végre 2003 és 2011 között. Napjainkban szarvasmarhatelepeik korszerűsítését végzik, mintegy 1,2 milliárd forintos beruházási költséggel.

A Budapest Bank pályázatán második lett a fémmegmunkálással foglalkozó téti Sokoró Kft., amely környékének legnagyobb munkáltatójaként 50 környező településről mintegy 580 dolgozót foglakoztat. A bronzérmes a budapesti mérőműszergyártó Nivelco Kft. lett; a cég korrekt üzletpolitikája révén hosszú évek óta ugyanazokkal a megbízható szállítókkal dolgozik együtt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére