Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Május 17. 14:14, szombat | Belföld
Forrás: Becsei Dávid / fotó: szegediborfesztival.hu

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Megnyílt a XX. Szegedi Borfesztivál, amely a Szeged Napja Ünnepségsorozat „zászlós hajója”’. A fesztivál kilenc napon át várja a borok iránt érdeklődőket, de lesz még Hídivásár, Gasztroudvar és Kincs tér is.

Az ünnepségsorozaton belül a Borfesztivál május 16-án kezdődött. A kellemetlen időjárástól tartóknak sem kellett megijedniük, a rendezvény ugyanis kilenc napon, május 25-ig át várja a vendégeket. A látogatóknak lesz választási lehetőségük, 120 borász borait kóstolhatják majd meg. A kellemes nedűk mellett kulturális programok két színpadon is szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyezést elérő Kállay-Saunders András is.

Mucsi Zoltán színművész, akit több sikeres magyar filmből is ismerhetünk, videó üzenetet küldött Szeged népének és a Borfesztiválra ellátogatóknak: "Látogassanak ki a rendezvényre minden nap, és igyanak meg egy pohárkával, ne többel".

Az ünnepségsorozat első hétvégéjén a borászokhoz hasonlóan, a kézművesek és kézművestárgyak is várják az érdeklődőket a Kárász utca és Klauzál tér találkozásánál, a Kézművesek utcájának 18 fabódéjában.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat talán leglátványosabb eseménye a Hídivásár. Két napon keresztül elzárják a forgalom elől és a kereskedő kézművesek, iparművészek veszik át a hatalmat az amúgy autók uralta Belvárosi hidat.

Bővebb információk, a fellépők névsora, vagy az ingyenesen letölthető mobil applikáció a Szegedi Borfesztivál hivatalos oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére