Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2016. Szeptember 07. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Folyóba esett autót mentettek a győri tűzoltók

Folyóba esett autót mentettek a győri tűzoltók

A Rábából emelték ki a kocsit. Fotókkal.

Kedden délelőtt tizenegy órakor egy hölgy szaladt be a győri tűzoltókhoz, hogy a leállított autója egy közeli parkolóból a Rába folyóba gurult, feltehetően amiatt, hogy nem húzta be a kéziféket.

Ugyanekkor egy másik bejelentés is érkezett a megyei műveletirányítási központba a folyóba esett járműről. A tulajdonos elmondta, hogy egy ideig sodródott a kocsi a vízen, aztán teljesen elsüllyedt. A győri tűzoltók a helyszínre vonultak, megtelepítették a rohamcsónakot, s megkezdték a felderítést. A folyószakaszt a rocsóról csáklya segítségével vizsgálták át, később a rendőrség segítségét kérték, akik hajójukkal és az azon lévő radarral is segítették a keresést. Mivel több órás kutatás után még nem került elő az elsüllyedt jármű, a tűzoltók búvárt kértek a helyszínre, akik rövidesen megérkeztek, s így egy búvár is lemerült a folyóba.

A műszaki mentésben résztvevők a kora esti órákban akadtak a járműre, ekkor már civilek is segítették a keresést, s több csónakkal, s halradarokkal is kutattak. Az autó helyét kibójázták, s a valódi mentés ekkor kezdődhetett meg. A búvár ballont és emelőpárnát helyezett a mintegy három méter mélyen a fenéken álló kocsi alá, illetve az autóba, amik aztán a felfújás után lassan megemelték a kocsit, ami így a felszínre emelkedett. Ekkor kötelekkel a part két oldaláról gyalogosan, illetve a tűzoltó csónakkal megkezdték az autó vontatását, leúsztatását a Rába kettős hídig. Innen tudta a daru a híd hídfőjére állva kiemelni az autót a folyóból, amit előtte hevederekkel alaposan átkötöttek, rögzítettek a tűzoltók. A járművet kicsivel éjfél előtt helyezte a daru a hídra, amit tulajdonosa egy autómentővel elszállíttatott.

Képek: Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, Papp Norbert tűzoltó főhadnagy Győr Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 16:00, hétfő | Helyi

Égő autók, villámcsapástól kigyulladt ház, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

A 26. héten történt

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Július 04. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Július 03. 09:44, vasárnap | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végeznek Kónyban és Enesén

Csökkenhet a nyomás. elszíneződhet a víz átmeneti idóre.