Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Szeptember 07. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Folyóba esett autót mentettek a győri tűzoltók

Folyóba esett autót mentettek a győri tűzoltók

A Rábából emelték ki a kocsit. Fotókkal.

Kedden délelőtt tizenegy órakor egy hölgy szaladt be a győri tűzoltókhoz, hogy a leállított autója egy közeli parkolóból a Rába folyóba gurult, feltehetően amiatt, hogy nem húzta be a kéziféket.

Ugyanekkor egy másik bejelentés is érkezett a megyei műveletirányítási központba a folyóba esett járműről. A tulajdonos elmondta, hogy egy ideig sodródott a kocsi a vízen, aztán teljesen elsüllyedt. A győri tűzoltók a helyszínre vonultak, megtelepítették a rohamcsónakot, s megkezdték a felderítést. A folyószakaszt a rocsóról csáklya segítségével vizsgálták át, később a rendőrség segítségét kérték, akik hajójukkal és az azon lévő radarral is segítették a keresést. Mivel több órás kutatás után még nem került elő az elsüllyedt jármű, a tűzoltók búvárt kértek a helyszínre, akik rövidesen megérkeztek, s így egy búvár is lemerült a folyóba.

A műszaki mentésben résztvevők a kora esti órákban akadtak a járműre, ekkor már civilek is segítették a keresést, s több csónakkal, s halradarokkal is kutattak. Az autó helyét kibójázták, s a valódi mentés ekkor kezdődhetett meg. A búvár ballont és emelőpárnát helyezett a mintegy három méter mélyen a fenéken álló kocsi alá, illetve az autóba, amik aztán a felfújás után lassan megemelték a kocsit, ami így a felszínre emelkedett. Ekkor kötelekkel a part két oldaláról gyalogosan, illetve a tűzoltó csónakkal megkezdték az autó vontatását, leúsztatását a Rába kettős hídig. Innen tudta a daru a híd hídfőjére állva kiemelni az autót a folyóból, amit előtte hevederekkel alaposan átkötöttek, rögzítettek a tűzoltók. A járművet kicsivel éjfél előtt helyezte a daru a hídra, amit tulajdonosa egy autómentővel elszállíttatott.

Képek: Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, Papp Norbert tűzoltó főhadnagy Győr Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás