Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2017. November 23. 07:12, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Folytatják az Iszlám Állam elszánt harcosai a terrort

Folytatják az Iszlám Állam elszánt harcosai a terrort

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elszánt harcosai a területi veszteségek után is folytathatják a harcot.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában kiemelte: akik a terrorszervezet soraiban az utolsókig kitartottak és harcoltak, "meglehetősen elszántak", és realitásként kell kezelni, hogy terrorsejtnél helyezkedhetnek el. Ezért szerinte a titkosszolgálatoknak fel kell készülnie a terrorcselekmények megelőzésére.

Horváth József elmondta, a szolgálatok Németországban is kontroll alatt tartják azokat, akik az Iszlám Állam soraiban folytatott harcokból térnek vissza.

A Die Welt című lap számolt be arról, hogy kedden Németországban elfogtak hat szír férfit, akik a hatóságok szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai, és valószínűleg merényletekre készültek. A frankfurti tartományi legfőbb ügyészség megerősítette az információkat, és közölte, hogy a csoport egy nyilvános helyszín ellen tervezett támadást.

Horváth József azt mondta: az eddigi információk szerint a német hatóságok éles lőfegyvert és robbanóanyagot is találtak náluk, s a karácsonyi ünnepekre időzítettek támadást.

A szakértő ugyanakkor megjegyezte: a terrorgyanús férfiak szírnek mondták magukat, de nem tudni, hogy valójában kik ők, milyen nemzetiségűek. Azt sem tudni, hogy mit csináltak pontosan az Iszlám Államnál - jegyezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.