Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2016. Június 05. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Folytatódik a szennyvízcsatorna rekonstrukció Csornán

Folytatódik a szennyvízcsatorna rekonstrukció Csornán

A felújítás alatt a szennyvíz elvezetés folyamatosan működik.

Idén nyáron folytatódik a csornai főgyűjtő csatorna rekonstrukciója. 2013-ban egy üzemzavar elhárítása kapcsán fogtunk bele a nagyszabású munkába – mondta el Bertha Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökség vezetője. Akkor a Soproni úton a Palota sori üzletsortól a Bartók Béla úti körforgalomig újult meg a vezeték. Idén nyáron kihasználják a főútvonal belvárosi szakaszának burkolat felújítását. Igazodnak a korlátozott közlekedési helyzethez, nagyrészt lezárt munkaterületen fognak dogozni.

A csatorna rekonstrukcióra a meglévő hálózat elhasználódása miatt van szükség. A múlt század közepén lerakott beton csatorna csövek bőven kiszolgálták idejüket. Az utóbbi évtizedek takarékos vízhasználata miatt egyre töményebb a szennyvíz, egyre jelentősebb a betoncsövek korróziója. A régi betoncsövekkel a szakszerű és biztonságos szennyvízelvezetés rövid távú biztosítása is kérdésessé vált.

A most megújuló hálózat kőagyag csőből készül, ez manapság az egyik legjobb minőségű építőanyag. Szilárdsága, kopásállósága kitűnő, az égetett agyag felület pedig kitűnően viseli a savas szennyvíz hatásait. A csatornacsere 2016 június 1-én indult, és várhatóan a nyár végén, be is fejeződik. A munkálatok idején a szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog. Az építkezés által okozott kellemetlenségekért a Pannon-Víz Zrt az érintettek türelmét, megértését kéri.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 19:00, szombat | Helyi

Hogyan tudunk produktívak maradni, amikor tombol a kánikula?

Nyár ide vagy oda, dolgozni muszáj.

2024. Július 20. 16:00, szombat | Helyi

Családsegítő munkatársat keres a Kónyi Szociális Központ

Pályázati felhívás

2024. Július 20. 13:00, szombat | Helyi

Ebek kötelező összeírása Farádon

Felhívás

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

Gyerekek festették a Tülökház külső dekorációját

Művészek és gyerekek közös projetje.