Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Január 24. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Kedden tovább folytatódnak a magyar kormány előtárgyalásai az Európai Unióval.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden érkezik Brüsszelbe, hogy José Manuel Barroso-val, az Európai Bizottság elnökével folytassanak egyeztetéseket a különböző kérdéses pontokról. A magyar kormányfő hajlik a Brüsszel által előírt módosítások végrehajtására az IMF készenléti hitel érdekében.

Az Európai Bizottság döntését a következő parlamenti ülésen tudják megszavazni a honatyáink, ami február 13-án lesz, majd ezt követően kerülhet sor az IMF megállapodásra. A miniszterelnök pénteki nyilatkozataiból kiderült, hogy a kormány végül minden vitás kérdésben visszakozott, így elméletileg lassan elhárulhatnak az akadályok az IMF tárgyalások megkezdése előtt – írták a CIB Bank elemzői. Orbán Viktor elmondta, hogy a PSZÁF és az MNB esetleges összevonására vonatkozó rendelkezéseket is készek módosítani.

Közben Fellegi Tamás, Magyarország és az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az esetleges elővigyázatossági EU/IMF-támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével, múlt héten Brüsszelben. A miniszter megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is az EU/IMF-megállapodás mielőbbi elérésére és konstruktív párbeszédre törekszik a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételekről, a jegybanktörvény módosításáról és a Magyarország iránti bizalmat erősítő lépésekről. Fellegi Tamás a találkozón elhangzottakat értékelve hangsúlyozta, hogy bízik a formális tárgyalások mielőbbi elindulásában és gyors lezárulásában. Fellegi Tamás ismételten megerősítette, hogy a támogatás lehívására nincs azonnal szüksége Magyarországnak, ezért indokolt, hogy a megállapodás tartalmazzon elővigyázatossági elemeket.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 20:46, hétfő | Belföld

Zavargások Koszovóban - 20 magyar békefenntartó megsérült

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel