Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 16. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Forróság és sivatagi por érkezik Afrika felől

Forróság és sivatagi por érkezik Afrika felől

A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por is érkezik az ország térségébe, amely le is ülepszik a tárgyakra finom, fátyolos bevonat formájában

- hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Török László meteorológus videójában elmondta: a következő egy-két napban még melegebb levegő érkezik az ország felé, ezzel érkezik a sivatagi por is. Egy hullámzó frontrendszernek köszönhetően aztán a hétvégére több fokkal felfrissül az idő.

Kifejtette: kedden az éjszaki órákban gyenge lesz a légmozgás, csapadék sehol sem várható. A hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. Szerdán is sok lesz a napsütés, csak időnként élénkül meg a légmozgás. Legfeljebb az Északi-középhegység térségében lehet egy-egy zápor. A nappali maximumok 33 és 38 fok között alakulnak.

Az ország nagy tavalyinál a partokon is meleg lesz a levegő, a víz hőmérséklete általában 25 fok körüli lesz.

Csütörtökön sem várható lényeges változás, de még melegebb lesz, már 39 fok is lehet.

Pénteken megérkezik a hideg levegő első hulláma, és az ország északi, északnyugati részén már 30 fok alatti csúcshőmérséklet várható.

A folytatásban is hűvösebb levegő érkezik az országba, így a hétvégén már országszerte felfrissül a levegő, megszűnik a forróság. Általában 30 fok körüli maximumok várhatók és az éjszakák is viszonylag hűvösebbek lesznek.

A jövő héten visszatér a kánikula, de várhatóan nem lesz olyan meleg, mint most - ismertette a meteorológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.