Hírek
2016. Január 18. 16:00, hétfő |
Helyi
Forrás: Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál
Főzőcsapatok figyelem!
Még lehet nevezni a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválra
A Fesztivál Hungária Kft és Kapuvár Város Önkormányzata, 2016-ban ismét megrendezi a"Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál "gasztronómiai eseményt.
Versenykiírás
A verseny célja : Kapuvár nevezetes ételének, a kapuvári böllérmájnak népszerűsítése, gasztro barátságok szélesítése, gasztronómiai hagyományok ápolása .
Verseny fővédnöke : Hámori György Kapuvár polgármestere.
Ideje és helyszíne : 2016. február 06. / szombat/ , Kapuvári Sport Egyesület sporttelepe-fűtött rendezvénysátor.
Versenyre készítendő ételek :
- Kapuvári böllérmáj -minden csapatnak kötelező készíteni , kivéve a sütemény készítő versenyen résztvevőknek. / minden csapat 2kg. sertésmájat és 1 kg. sertésvelőt kap ingyenesen a szervezőktől /
- Népi hagyományos , vagy családi recept alapján készített ételek. - ezt nem kötelező készíteni / Bármilyen tájjelegű vagy egyéb recept alapján készíthető étel / Alapanyagokról a csapatok maguk gondoskodnak.
- Házi sütemény készítő verseny. Bárki nevezhet, szigoruan házi készítésű süteménnyel. A süteményeket otthon is el lehet készíteni. A süteményekből fajtánként 5 db.-ot kell leadni zsűrizésre, tortából egész tortát.
Verseny zsűrije : Szabadtűzi Lovagrend zsűritagjai.
A versenyt a Szabadtűzi Lovagrend is támogatja !
Csapat összetétele : a főzőcsapat egy fő vezetőből és korlátlan számú segítőből áll.
Az étel elkészítésének lehetőségei : gázégővel , gáz-zsámolyon. Minden csapat saját eszközről gondoskodik, betartva a tűzvédelmi, balesetvédelmi előirásokat.
Főzési adagszám : 2 adag a zsűri számára. A zsűri a tálalást is értékeli. / A megmaradt ételről a csapat saját belátása szerint dönt, értékesíteni nem szabad !/
A versenyre nevezési díj: nincs.
Díjazás : I-II-II helyezettek: serleg, oklevél , különdíjak.
Egyéb: minden csapat 2kg. sertésmájat és 1 kg. sertésvelőt kap. Egyéb alapanyagokról fűszerekről, hagymáról stb. a versenyzők maguk gondoskodnak. Amennyiben a második kategóriában kiírt étel mellé egyéb jellegű húsalapanyag is szükséges, annak eredetét a versenyzők igazolják.
Minden csapat 1 sörasztal garniturát kap.
Nevezés: /és érdeklődés/ Magyar László :20-5144143, vagy : magycsa@gmail.com
Nevezési határidő : 2016. január 31.
Program : Az érkező csapatok 7 és 9 óra között regisztrálnak, elfoglalják az előzőleg kisorsolt helyüket, átveszik az alapanyagokat.
Ünnepélyes megnyitó: 9 órakor, ezt követően a főzés megkezdése.
A zsűri a főzés során értékeli, a higiénát, csapatmunkát, ötletességet és a jókedvet.
Minden csapat időpontot kap az étele bemutatására a zsűritől.
Sütemények leadása: 10. órától.
Amennyiben a csapat a kötelezően kíírt böllérmáj mellé egyéb ételt is kíván készíteni, annak zsűrizését külön időpontban is kérheti a zsűritől.
A zsűri csak a helyben elkészített ételeket tudja figyelembe venni. / kivéve sütemények /
Eredményhirdetés: 16 órakor
A nap során, a főzés ideje alatt egyéb kulturális programok is várják az érdeklődőket.
A Fesztivál Hungária Kft , böllérmájjal , italokkal várja a Kedves Érdeklődőket.
Szervezők nevében :
Magyar László
ÍzvadÁszok Kapuvár
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 22. 09:00, péntek | Helyi
Mikulásváró Bősárkányban
Jelentkezési határidő november 27.
2024. November 21. 16:00, csütörtök | Helyi
A Pannon-Víz nevében próbálkoznak telefonos csalók
Felhívás