Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2017. December 24. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

A rockzenész bár tudja, hogy az angol szövegek számítanak nemzetközileg is elismertnek, mégis a magyar dalszövegeknek drukkol. Jó az idei mezőny, erősnek tartja.

Frenreisz Károly már nem először ül A Dal zsűrijében. Most azt mondja, a dalválasztó show ítészeinek egyáltalán nincs könnyű dolga, mert persze a legegyszerűbb az lenne, ha létezne egy biztos befutó nóta, amire szavazni lehetne.

„Én inkább azt mondom, jobb a helyzet, ha sok jó dal van, amiből aztán mazsolázni lehet. Jó az idei mezőny, erősnek tartjuk, és reméljük, hogy már egyszer olyan dal fog kijutni, amivel Magyarország nyerhet. Az angol nyelvű szövegek azért jók, mert nemzetköziek, mindenütt értik, de én ezzel együtt inkább a magyar szövegeknek drukkolok, mert a magyar nagyon választékos, nagyon finom nyelv, és pontosan tudjuk azt is, hogy milyen nagyon jó magyar dalszövegek születnek. A zsűrizésnél számomra a legfőbb szempont, hogy építő jellegűek legyenek a hozzászólásai, olyanok, amelyekből lehet belőle tanulni és talán el lehet rajtuk gondolkodni. Olyan, szakmailag igényes dalokat akarunk kiválasztani, amiért tavaly már megdicsértek minket – idén is ezt az utat folytatjuk.”

A Dal 2018-ban immáron hetedik alkalommal kerül képernyőre, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is szavazhatnak a nézők A Dal-alkalmazáson, illetve mobiltelefonos szavazáson keresztül, így még inkább aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A show két új műsorvezetője: Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd várják majd a Duna Televízió nézőit hétről hétre 2018. január 20-tól február 24-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 14:03, kedd | Bulvár

Mészáros Lőrinc betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei szociális intézménynek

Mészáros Lőrinc - magánemberként - speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak.

2024. Május 28. 10:35, kedd | Bulvár

Mobilplakát-kampányt indított a CÖF-CÖKA

A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető, június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA)

2024. Május 25. 08:08, szombat | Bulvár

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.

2024. Május 24. 13:18, péntek | Bulvár

Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája, Kaboszu

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.