Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2021. Április 23. 09:03, péntek | PR
Forrás: (x)

Futó övtáska – nemcsak futóknak

Futó övtáska – nemcsak futóknak

A futáshoz semmi nem kell - szokták mondani. De próbált már vizespalackkal a kezében vagy telefonnal a zsebében kocogni? Ha felkapta a nyúlcipőt, és a szabadban mozogna, akkor néhány holmira szüksége lehet futás közben.

De egyetérthetünk abban is, hogy az értékeket és kulcsokat is jó lenne biztonságban tudni.

Szerencsére a kiváló sportszergyártók felkészültek a legkülönbözőbb felhasználói igényekre, így a futáshoz tervezett övtáska rövid idő alatt a profi és hobbi futók elengedhetetlen edzőtársa lett.

Futás közben csúszkálni fog rajtam?

A derékra csatolható sport övtáskák tervezésekor elsődleges szempontot jelent a könnyű anyaghasználat, melynek köszönhetően szinte tollpihe súlyú táskát készítenek. Anatómiai kialakítása felveszi a derék vonalát és észrevétlenül simul rá a testre, így nem lötyög ide-oda. Egy profi futó övtáska szinte eggyé válik viselőjével. Az intenzív mozgással járó verejtékezés általában a tatyót sem kíméli, ezért gyorsan száradó anyagból gyártják. Ráadásul a legjobb technológiáknak hála a pillekönnyű textil további jellemzője a szakadásmentes ripstop szövet. Így gyakori igénybevétel során is jól vizsgáznak terepen. A valóban jó minőséget képviselő sporttasi nem fog leszakadni egy-két alkalom után.

A sportoláshoz tervezett telefon- és kulcstartóval ellátott övtáska nem hátráltatja a szabad mozgást kerékpározás, futás, görkorcsolyázás és egyéb szabadtéri tréning közben sem. Mivel a futás típusától függően fontos az ergonómia, a szellőzés, a láthatóság, a tisztítás, valamint az idővel szembeni ellenálló képesség, így a változatos anyaghasználat mellett a funkcionális részek is eltérő kialakítással készülnek terepfutáshoz és kocogáshoz is. Nézzünk néhány példát, és kezdjük az „egyszerűbb” modellel.

Értéktartó futóöv

Kicsi tárolórekeszében papírpénz, kocsikulcs, néhány irat és bankkártya, vagy még egy energiaszelet is elfér – tehát tényleg csak a legszükségesebbek. Az apró öv nemcsak borzasztóan könnyű, de fényvisszaverő csíkok is biztosítják a láthatóságot a rosszabb fényviszonyok között.

Kulacstartó öv

Hosszabb távokon vagy teljesítménytúrán fontos a folyadékpótlás és a hidratálás. A sportital szállítására pedig egy kulacstartóval rendelkező deréktáska nyújthat megoldást. A flakontartó zseb rögzítéséről gumírozott zsinór gondoskodik, így mozgás közben nem eshet ki belőle a palack.

Futó övtáska telefontartóval

A mobiltelefontartós kivitel azoknak ajánlott, akik számára nélkülözhetetlen a telefon. A méretpontos mobiltartó rekeszben futás közben sem lötyög a készülék. Az átlátszó típusoknál sportolás közben is rápillanthatunk a teljesítménymérő appra vagy nem fogadott hívásainkra.

Mindenki megtalálhatja tehát az igényeinek megfelelőt - ahány futó, annyiféle övtáska.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 02. 19:18, vasárnap | PR

A játékipar térhódítása Magyarországon

Egyértelműen megfigyelhető, hogy a videojátékok népszerűsége töretlenül felfelé ível az elmúlt néhány évben.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 25. 09:27, vasárnap | PR

Mivel fűtsem a lakásomat?

Miután a fűtési szezon általában 7-8 hónapig is eltart, így kétszer is érdemes meggondolni, hogy mivel fűtjük otthonunkat.

2021. Április 22. 19:14, csütörtök | PR

A drogprevención is változtatott a pandémia

A hazai nehéz sorsú közösségekben végzett munkájáért kapott Szebb Jövőért díjat Németh Gergő.