Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2012. Április 04. 07:17, szerda | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Futottak, ahogy csak bírtak

Futottak, ahogy csak bírtak

Több mint 13 ezer 200 résztvevője volt a 27. Telekom Vivicittá városvédő futásnak a Margitszigeten.

A viadal történetének második legnépesebb mezőnye szeles, hűvös időjárásban vágott neki a távoknak, soraiban a Felix Promotion menedzseriroda három sportolójával.

Horváth Zsanett és Körmendi Petra a Midicittán, vagyis a 6,2 kilométeres távon mérette meg magát (ugyanazon, amelyen többek között a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor is), s a két hölgynek egész más volt a motivációja. Zsanett végül a hatodik legjobb hölgy volt a mezőnyben, Petra pedig a középmezőnyben ért célba, de tegyük hozzá, míg előbbi versenyző esetében a futás „munkaköri kötelesség”, addig a wakeboardos Körmendi „csak” azért fut, hogy legyen kondija.

Horváth Zsanett: „Szombaton úgy is sikerült kvalifikálnom magam az Európa-bajnokságra, hogy a bringám hátsó kereke kiesett, emiatt időt veszítettem, úgyhogy vasárnap azzal a tervvel mentem a Margitszigetre, hogy fussak egy jót. Levezetésnek szántam. Végül azonban nem is volt olyan rossz, egyenletes iramban mentem, négyperces ezrekkel, s közben be is melegedtem, mert a bemelegítésnél eléggé fáztam. Jól éreztem magam, jó volt a hangulat, remek, hogy ilyen sokan eljöttek...”

Körmendi Petra: „Kissé izgultam, mert nekem nem a specialitásom a futás, csak arra használom, hogy jó legyen a kondim, nem pedig versenyzésre. A rajt utáni percek izgalmasan alakultak, mert nagyon sűrűn voltunk, néha nekem voltak útban más emberek, néha pedig én voltam útban másoknak. Öt kilométerig egész jól ment minden, de az utolsó néhány száz méteren már csak az tartotta bennem a lelket, hogy láttam a célt. De jó élmény volt, biztosan nem az utolsó ilyen futásom volt a mostani.”

Az ökölvívó Kelemen Balázs a Vivicittán, vagyis a 11,9 kilométeres távon állt rajthoz, csakúgy, mint például a Kossuth-díjas operaénekesnő Miklósa Erika, vagy éppen a korábbi profi világbajnok ökölvívó Kovács István, aki családjával rajtolt.

Kelemen Balázs jól bírta a tempót, s végül száztizenegyedikként teljesítette a távot, a Felix Promotion ökölvívója is nyilvánvalóvá tette, megjött a kedve az efféle tömegsport-rendezvényekhez, úgyhogy biztos nem ez volt az utolsó ilyen futása. „Nagyon jól éreztem magam. Meglepődtem az eredményen, hiszen saját tempómban futottam, ahogyan a reggeli edzéseimen szoktam, nem erőltettem meg magam, mégis mondhatom, hogy az élmezőnyben végeztem. Ezek után biztos, hogy jövőre is ott leszek a Vivicittán.”

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 07:55, szerda | Sport

Eb-selejtezők - A Nemzetek Ligája alapján kialakultak a kalapok

Kialakultak a kalapok a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének jövő vasárnapi sorsolására. Az már múlt pénteken a németek legyőzésével eldőlt, hogy Magyarország a legerősebb kalapban szerepel.

2022. Szeptember 27. 08:11, kedd | Sport

Vereséget szenvedett a válogatott, de óriási tapsot kapott a hazai közönségtől

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája hatodik, zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.

2022. Szeptember 26. 06:00, hétfő | Sport

Magyar-olasz - Rossi örökké emlékezetes mérkőzésre készül

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

2022. Szeptember 24. 09:01, szombat | Sport

Rossi: azt éreztem, túl korai a gól

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.