Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 14. 08:16, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Garancia II. rész - Német gyártók

Garancia II. rész - Német gyártók

Kedden a koreai autógyártók garanciakínálatát mutattuk be, most pedig a német autóipar kerül terítékre, valamint a szavatosságról is szót ejtünk.

A garanciaidőt figyelembe véve a dél-koreai cégek lépéselőnyre tettek szert, erről a 7 év garancia – mit jelent autós nyelven? című cikkből tudhatnak meg többet. Persze önmagában a hosszú garanciaidő nem jelent automatikus sikert, a német gyártmányok még mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek hazánkban, és a minőséget figyelembe véve nem alaptalanul. Ki ne hallotta volna a kifejezést: Opel, ami sosem kop el...

Mit kínál az Opel, a Ford, és a Volkswagen-csoport?

Az Opel kétéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát ad, és magában foglalja az Opel országúti segélyszolgálatot is, ami gyakorlatilag egy assistance-szolgáltatást jelent.

A Ford 2011. október 3-át követően gyártott minden személygépkocsira 2 év alapgaranciát + 3 év hajtáslánc-garanciát vállal, amely a következő egységekre terjed ki: motor, sebességváltó, hajtáslánc.
Itt modellenként eltérő a kilométer-korlátozás:
- 100000 km: Fiesta, Fusion, Galaxy, Ka, Kuga, C-Max, S-Max
- 50000 km: Focus, Mondeo

A Volkswagen-csoport mindegyik márkájánál négyéves garanciát kapunk. Az Audinál CarLife Plus, a Volkswagennél és a Seatnál Garancia4, a Skodánál pedig Gmax a neve a szolgáltatásnak. A négy év úgy jön össze, hogy a hazai importőr a hagyományos, két év kilométer-korlátozás nélküli jótállást további két évvel terjeszti ki, kétszázezres futásteljesítményig. Az Opelhez és a Fordhoz hasonlóan ennek is az a feltétele, hogy mindig a márkaszervizt látogassuk.

Német prémiummárkák garanciái

A Mercedes-Benz is kétéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát ad, ami havidíjas szerződéssel meghosszabbítható. A havidíj futástól és időtartamtól függ. A Mercedesekhez egyedülálló módon harminc év átrozsdásodási garanciát vállalnak. Ennek is feltétele a márkaszervizben történő rendszeres átvizsgálás és karbantartás, márpedig gyaníthatóan kevés olyan tulajdonos lesz, aki a 29 éves Mercijét is márkaszervizbe viszi.

A BMW meghosszabbítható garanciaidőt kínál. A két év kilométer-korlátozás nélkül jár, azon felül meghosszabbított jótállást vásárolhatunk. Ennél érdekesebb az úgynevezett BSI-szolgáltatás, ami benne van az összes új BMW alapárában, és a következőket tartalmazza: öt évig vagy százezer kilométerig a kötelező karbantartásokat (olaj, mindenféle szűrő, fékfolyadék, gyújtógyertyák, átvizsgálások) a gyártó fizeti.
Fejlesztett változata a BSI Plus, amelybe már egyes kopó-forgó alkatrészek (fékbetétek és -tárcsák, kuplungtárcsa, ablaktörlőlapátok) is beletartoznak, ám ezt nem biztos, hogy érdemes megvásárolni, ugyanis a BSI Plus motorizáltságtól függően akár 500 000 forintba is kerülhet.

A BMW kiemelkedik a német mezőnyből a BSI-szolgáltatás révén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.