Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 03. 07:44, péntek | Külföld
Forrás: mti

Gázpalackokkal felszerelt autóval bukott le a korábban terrorizmusért elítélt férfi

Gázpalackokkal felszerelt autóval bukott le a korábban terrorizmusért elítélt férfi

Gázpalackokkal felszerelt autóst állítottak elő Brüsszelben csütörtökön.

Az autót vezető fiatal férfi megsértette a közlekedési szabályokat, amikor igazoltatták. A hatóságok a gépkocsiban gázpalackokat találtak. A fiatalembert előállították - közölte a La Libre Belgique belga napilap rendőrségi információkra hivatkozva.

A rendőrség tájékoztatása szerint a belga főváros Saint-Gilles negyedében, piros jelzésen áthajtó, a közlekedési szabályokat nem betartva közlekedő gépkocsit megállították, az autóban két gázpalackot találtak. Az autó vezetőjéről megállapították, hogy 2016-ban terrorizmus vádjával öt év börtönre ítélték, de ez idáig nem kezdte meg büntetésének letöltését.

A hadsereg helyszínre kiérkező aknamentesítő szolgálata gyújtószerkezetet nem talált az autóban. A sofőr szándékáról, valamint arról, hogy hova szállította a gázpalackokat nincsenek információk, az előállított kihallgatása megkezdődött - közölték rendőrségi források.

A napilap értesülései szerint az előállított 27 éves fiatalember közeli kapcsolatban állt Najim Laachraouival, a 2015 novemberében Párizsban elkövetett merényletek egyik kitervelőjével, a tavaly márciusi, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett robbantás egyik elkövetőjével.

2016. március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsérültek, köztük két magyar. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.