Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Giró-Szász: nem hagyjuk, hogy az önkormányzatok likviditási problémákkal küzdjenek

Giró-Szász: nem hagyjuk, hogy az önkormányzatok likviditási problémákkal küzdjenek

A kormány egy szemléletváltással átalakította az államigazgatás szervezetét, mert az állampolgárokat hatékonyan kiszolgálni tudó szervezetre van szükség - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, milliárdos támogatást nyújt a kormány a bajba jutott és segítséget kérő önkormányzatoknak. Az 1345 pályázó önkormányzat mintegy 9,8 milliárd forint támogatásban részesül.

A kormányszóvivő leszögezte, mára világosság vált, hogy sem a nagy, sem a kisméretű önkormányzatok nem tudnak a feladataiknak eleget tenni, ezért mint fogalmazott, a kormány nem hagyja, hogy az önkormányzatok likviditási problémákkal küzdjenek.

A mostani milliárdos önkormányzati támogatás részleteit Tállai András önkormányzati államtitkár ismertette. Mint mondta, az első, április 30-i határidőig 1345 önkormányzati pályázat érkezett be, s kivétel nélkül mindegyik támogatásban részesül.

Az elosztás alapjáról Tállai elmondta, a legfontosabb, hogy az önkormányzat kötelező feladatait kell támogatni. 'Megvizsgáltuk, hogy ki van adósságrendezési eljárás alatt. Ezentúl a bíráló testület úgy döntött, hogy lehetőség szerint minden településnek fog juttatni ebből a kiegészítő támogatásból' - ismertette. Ezenkívül a bíráló bizottság figyelembe vette a település nagyságát és egyedi körülményeit, mint például a helyi adójának mértékét. Az is szempont volt, hogy a válság hatására mennyi volt az egyes önkormányzatok adóbevételi kiesése.

Az 1345 önkormányzat összesen 9,8 milliárd forint támogatásban részesül - ismertette Tállai. A legkisebb támogatási összeg 249 ezer, a legnagyobb 201 millió forint, amelyet Szombathely kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.