Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2016. Június 22. 13:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gólyatábori erőszak - Jogerősen kilenc év börtönre ítélték a fotóst

Gólyatábori erőszak - Jogerősen kilenc év börtönre ítélték a fotóst

Jogerősen kilenc év börtönre ítélte harmadfokon a Pécsi Ítélőtábla szerdán azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014 augusztusában az Eötvös Loránd Tudományegyetem fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt.

A táblabíróság helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság által 2015 júniusában kiszabott hét és fél éves büntetést kilenc évre súlyosbította.

Az ügyben másodfokon azért nem született jogerős ítélet, mert a Kaposvári Törvényszék a járásbíróság korábbi döntéséhez képest K. Sándor Szilárdot nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, hanem - a sértetti képviselő indítványára - személyes adattal visszaélés vétségében is.

A Kaposvári Törvényszék az új tényállás figyelembevételével halmazati büntetésként kilenc év börtönre ítélte a vádlottat. A szexuális bűncselekményre kiszabható büntetés legfeljebb nyolc év lett volna.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője eljárásjogi hibákra hivatkozva, elsősorban hatályon kívül helyezésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint 2014. augusztus 30-án kora hajnalban megtámadott, fojtogatott, ököllel vert, megöléssel fenyegetett és megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

Krémer László bíró a sértett érdekében a nyilvánosság kizárásával lefolytatott eljárást követő ítélethirdetés nyilvános részén úgy indokolt: súlyosbító körülményként értékelte az ítélőtábla a bűnismétlőnek minősülő vádlott kiemelt társadalmi veszélyességét, valamint azt, hogy korábban már kétszer követett el hasonló bűncselekményeket.

Az elkövetés módját "kiemelkedően súlyosnak, durvának és gátlástalannak" nevezte a bíró, aki hozzátette: enyhítő körülményt a bíróság nem talált.

Krémer László arra is kitért, hogy mivel a vádlott fotósként a gólyatábor személyzetéhez tartozott, a diákok szemében "valamilyen mértékű" bizalmat élvezett, és ennek kihasználásával követte el a bűncselekményeket.

A Somogyi Hírlap online kiadása 2014. augusztus 31-én írta meg, hogy megerőszakoltak egy lányt a fonyódligeti gólyatáborban. A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak. A Kaposvári Járásbíróság szeptember elsején elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 18:01, péntek | Belföld

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

A fővárosi nyomozók egy napon belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben két idős asszonyt is megtámadott, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. A nyomozás most fejeződött be

2022. Augusztus 12. 17:04, péntek | Belföld

Több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma

Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több mint háromszorosára nőtt, 234,4 százalékkal emelkedett 2021 júniusához képest

2022. Augusztus 12. 15:06, péntek | Belföld

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhíti a kormány.

2022. Augusztus 12. 14:06, péntek | Belföld

Többmilliós kárt okozó fiatal hackerekre csapott le a rendőrség

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.