Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2022. Április 21. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Gondoskodjunk a vízmérőnkről tavasszal is

Gondoskodjunk a vízmérőnkről tavasszal is

A vízmérő akna karbantartása, tisztítása rendeleti előírás alapján a felhasználó feladata.

Úgy tűnik, most már tényleg megérkezett a tavasz, az előrejelzések alapján várhatóan már nem esik 0 fok alá még éjszaka sem a hőmérséklet. Itt az ideje, hogy a tél elmúltával eltávolítsuk vízmérőnkről a téli szigetelést és elvégezzük a mérő ellenőrzését.

A vízmérő akna karbantartása, tisztítása rendeleti előírás alapján a felhasználó feladata. A jó idő beköszöntével javasoljuk, vegyék le a téli szigeteléseket az aknáról és jól szellőztessék át, hiszen a szigetelés alatt a csövek és az elzárók sokkal erősebben rozsdásodnak és ez csőtöréshez, műszaki hibákhoz vezethet.

Ha gondoskodtunk vízmérőnk téliesítéséről, akkor mérőnk nagy valószínűséggel átvészelte a telet, ha ezt elmulasztottuk, akkor fennállhat a vízóra elfagyásának veszélye. Ilyenkor a mérő szilánkos, repedt üvege hívja fel figyelmünket a vízóra elfagyására. A fagyveszélynek leginkább a fűtetlen, télen nem használt ingatlanok vannak kitéve. Tavasszal egyre többen látogatnak ki hétvégi házaikba is, ahol a hideg időszakban javasolt volt az épületet vízteleníteni, amennyiben nem használtuk. Mivel a vízmérő fagyvédelme a tulajdonos feladata, így az elfagyott vízmérő pótlásának költsége is a tulajdonost terheli.

Amennyiben a tavaszi vízmérő ellenőrzésnél Ön elfagyást tapasztal, úgy kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, ahol a fagyott mérőcsere díjának befizetése után, kollégáinkkal egyeztetheti a mérőcsere időpontját.

Ha a vízaknában minden rendben van, érdemes az ingatlan belső csőrendszerét is ellenőrizni. Ezt a következő módon tehetjük meg: Nyissuk vissza az elzárt főcsapot és az épületen belül vizsgáljuk meg, hogy elzárt vízvételi helyek esetén a vízmérőnk kereke pörög-e. Amennyiben nem tapasztalunk mozgást akkor minden rendben van, viszont, ha pörgést tapasztalunk, akkor célszerű mielőbb szerelőhöz fordulni, mert ilyenkor szökik a víz valahol a rendszerből. Ebben az esetben tartsuk zárva az aknában lévő főcsapot a javításig.

Az ellenőrzés során érdemes a vízóra állását feljegyezni, és az utolsó elszámoló számlában feltüntetett állással összehasonlítani. Amennyiben jelentős eltérést tapasztalna, számlázással kapcsolatos információt telefonos és személyes ügyfélszolgálatunkon kaphatnak felhasználóink.

Mindezeken kívül javasoljuk a télre elzárt csapok alapos kifolyatását fogyasztás előtt, hogy eltávolítsuk a bekötővezetékben lévő állott, pangó vizet.

Vízmérőnk és vezetékeink élettartamának megóvása érdekében végezzük el a tavaszi teendőket, és élvezzük a gondtalan vízfogyasztás örömét!

Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Jubileumi fotóvonat indul július 9-én

Örökítsük meg a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút megújult járműveit, egyedülálló környezetben!

2022. Június 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Heti Állásbörze a Szuperinfóból

Nézd át a térség aktuális állásajánlatait!

2022. Június 30. 09:00, csütörtök | Helyi

Július 1-től változik az autóbusz menetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.