Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 12. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / Magyar Nemzet

Így trükköznek a Szép-kártyával

Így trükköznek a Szép-kártyával

Úgy tűnik, az idén bevezetett új kafetéria-rendszer sem fog ki az elfogadóhelyek kreativitásán – írja a Magyar Nemzet.

A lap egyik olvasójának tájékoztatása alapján rátaláltak egy sportboltra, ahol tíz százalék felárért akár cipőt is vásárolhatunk az eredeti funkciója szerint szálláshelyek, éttermi, kulturális és szabadidős tevékenységek finanszírozására használható Széchenyi-pihenőkártyával.

A lap telefonos érdeklődésére, hogy mi indokolja a tízszázalékos pluszköltséget, a boltos közölte: eredetileg nem lehetne Szép-kártyával fizetni náluk, így „van némi papírmunka is”. Hasonló ügyeskedés megy a plasztik Szép-kártyával, mint a korábbi üdülési csekkel. Valószínűleg van a sportáruház tulajdonosának olyan érdekeltsége, amely tényleges Szép-kártya-elfogadóhely, így megoldható, hogy az elszámolásban ne sportcipő, hanem mondjuk konditerem vagy éttermi fogyasztás szerepeljen – mondta az eset kapcsán Fata László kafetéria-szakértő. Szerinte a feltételezhető számlázási trükkök mellett önmagában is jogszerűtlen, hogy bizonyos termékek utalványos fizetés esetén drágábbak legyenek, mint készpénzes vásárláskor, ráadásul ilyenkor a pluszbevétel alig leplezetlenül az ügyeskedés óradíjára megy. A lap felvetésére, hogy a szóban forgó sportbolt neve több, a Szép-kártya elfogadóhelyeit listázó weboldalon is szerepel, a CafeteriaTREND.hu portált vezető szakértő rámutatott: ezek az online felületek ránézésre olyanok, mintha hivatalos kormányzati vagy kibocsátói tájékoztatások volnának több ezer üzlet felsorolásával. Valójában azonban közönséges reklámhonlapokról van szó, ahol bárki hirdetheti üzletét mint utalványelfogadó helyet.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.