Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2012. Május 12. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / Magyar Nemzet

Így trükköznek a Szép-kártyával

Így trükköznek a Szép-kártyával

Úgy tűnik, az idén bevezetett új kafetéria-rendszer sem fog ki az elfogadóhelyek kreativitásán – írja a Magyar Nemzet.

A lap egyik olvasójának tájékoztatása alapján rátaláltak egy sportboltra, ahol tíz százalék felárért akár cipőt is vásárolhatunk az eredeti funkciója szerint szálláshelyek, éttermi, kulturális és szabadidős tevékenységek finanszírozására használható Széchenyi-pihenőkártyával.

A lap telefonos érdeklődésére, hogy mi indokolja a tízszázalékos pluszköltséget, a boltos közölte: eredetileg nem lehetne Szép-kártyával fizetni náluk, így „van némi papírmunka is”. Hasonló ügyeskedés megy a plasztik Szép-kártyával, mint a korábbi üdülési csekkel. Valószínűleg van a sportáruház tulajdonosának olyan érdekeltsége, amely tényleges Szép-kártya-elfogadóhely, így megoldható, hogy az elszámolásban ne sportcipő, hanem mondjuk konditerem vagy éttermi fogyasztás szerepeljen – mondta az eset kapcsán Fata László kafetéria-szakértő. Szerinte a feltételezhető számlázási trükkök mellett önmagában is jogszerűtlen, hogy bizonyos termékek utalványos fizetés esetén drágábbak legyenek, mint készpénzes vásárláskor, ráadásul ilyenkor a pluszbevétel alig leplezetlenül az ügyeskedés óradíjára megy. A lap felvetésére, hogy a szóban forgó sportbolt neve több, a Szép-kártya elfogadóhelyeit listázó weboldalon is szerepel, a CafeteriaTREND.hu portált vezető szakértő rámutatott: ezek az online felületek ránézésre olyanok, mintha hivatalos kormányzati vagy kibocsátói tájékoztatások volnának több ezer üzlet felsorolásával. Valójában azonban közönséges reklámhonlapokról van szó, ahol bárki hirdetheti üzletét mint utalványelfogadó helyet.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.

2022. December 01. 12:00, csütörtök | Belföld

Ízirájder öcsém! Avagy az M1-esen robogózott egy jóember

Aztán fel is ült, hogy a leállósávban veszélyeztesse az életét.

2022. December 01. 09:09, csütörtök | Belföld

Véget érhet a benzinárstop? Tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Ha hétfőn sem indul újra a dunai finomító, szinte borítékolható, hogy a benzinárstop (legalábbis jelenlegi formájában) nem éli meg a karácsonyt - írja a Világgazdaság.