Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Február 16. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: vizvilagnap.hu

Gyalogolj a vízért, tervezz csatornafedőt, vagy készíts reklámfilmet!

Gyalogolj a vízért, tervezz csatornafedőt, vagy készíts reklámfilmet!

Elindultak a Víz Világnapi pályázatok!

A Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan, körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is. A világ szinte minden állóvize, folyója szennyezett. Jelenünk és az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, miképpen gazdálkodunk a Föld vízkészleteivel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk az élet egyik alapvető elemét. AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. A jövő generációinak is meg kell tanulniuk, miért nevezzük kincsnek a tiszta vizet, ezért az idén kiírásra kerülő pályázatok ezen témakör mentén fogalmazódtak meg.Ha nincs tiszta víz, akkor nincs víz. Ha nincs víz, nincs élet. Ilyen egyszerű ez. Éppen ezért 2017-ben a világnap szlogenje a „Szennyvizek? Tiszta vizet!”lett.

A legkisebbek idén újra rajzpályázaton indulhatnak, a 12-18 éves korosztály a „Tervezz csatornafedőt!” pályázaton mérettetheti meg kreativitását, a Vízkvíz online internetes vetélkedő-sorozat keretein belül pedig iskolák, oktatási intézmények, iskoláskorú csoportok és gyerekek jelentkezését várják. A családok, baráti társaságok, egyesületek, valamint a környezettudatos magánszemélyek a „Gyalogolj a vízért!” játékos feladatot oldhatják meg, de emellett idén is meghirdetik a „Készíts reklámfilmet” pályázatot, melyen kortól függetlenül minden érdeklődő részt vehet.
A vizvilagnap.hu weboldalon az idei pályázatok és játékos feladatok elérhetőek a világhálón. Február 15-től három héten keresztül zajlik az online kvízjáték iskolák és iskolás csoportok részére, melyhez szintén ezen a honlapon lehet csatlakozni.
A legjobb alkotásokat díjazzák és közzéteszik a www.vizvilagnap.hu oldalon. A díjazottak 2017. március 23-án Győrben vehetik majd át jutalmukat.

Címkék: ívóvíz, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.