Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyémántrablás: Ferihegyen nem fordulhat elő hasonló eset

Gyémántrablás: Ferihegyen nem fordulhat elő hasonló eset

A gyémántpiacon nincs igazán hatása a keddi rablásnak. A 37 millió eurós zsákmány alacsony értéknek számít a Gazdasági Rádió által megkérdezett szakértő szerint, valószínűleg ékszer lesz belőle. Az eset több kérdést is felvet a brüsszeli repülőtér biztonságával kapcsolatban, ahol nap, mint nap az európai unió és a NATO kormányfői is utaznak. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Gazdasági Rádiónak elmondta: ilyen eset a budapesti reptéren nem fordulhatna elő, hiszen jelentős összeget költöttek a védelmi rendszer megerősítésére.

Fegyveresek kiraboltak egy gyémántot szállító teherautót a brüsszeli nemzetközi repülőtéren: zsákmányuk értéke szakértők szerint meghaladja a 37 millió eurót. Befektetésként a gyémánt tartja arányát, nem változik aránya egy ideje. Nagyon zárt és állandó piac. Jelenleg a legjelentősebb gyémánttőzsde a Tel-Aviv-i a világon, ott jegyzik a legnagyobb forgalmat is. Jelenleg a Tel-Aviv-i a legjelentősebb gyémánttőzsde, ott jegyzik a legnagyobb forgalmat.

Az eset több kérdést is felvet a brüsszeli repülőtér biztonságával kapcsolatban, ahol nap, mint nap az európai unió és a NATO kormányfői is utaznak.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Gazdasági Rádiónak elmondta: bár Budapesten sajnos nincs ekkora gyémántfrogalom, de ilyen eset biztos nem fordulhatna elő, hiszen jelentős összeget költöttek a védelmi rendszer megerősítésére.

A belga államügyészség egy brüsszeli sajtótájékoztatón 'profiknak' nevezte a gyémántrablókat. Mint mondta, a géppisztollyal felfegyverzett elkövetők rendőrnek adták ki magukat és kékfényt használó limuzinokkal hajtottak be a repülőtér területére. 'Ez egy gondosan előkészített akció volt' - jelentette ki az ügyészség egyik szóvivője. Hozzátette: összesen 120 tasaknyi gyémántot loptak el. Mint mondta, a tetteseket gőzerővel körözik a hatóságok.

Az antwerpeni World Diamond Centre egyik szóvivője a francia hírügynökségnek elmondta, hogy a nyers és csiszolt gyémánt Antwerpenből származott, és Zürichbe szállították volna. A belga kikötőváros a világ nyersgyémánt-kereskedelmének első számú központja. A hivatalos eljárás szerint a gyémántok nemzetközi szállítása a brüsszeli repülőtéren keresztül az AWDC saját biztonsági szolgálatának tagjai felügyeletével történik, a repülőtérre való megérkezésig belga rendőrök kísérik őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során