Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2022. Január 30. 12:03, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Gyerekkel a hátsó ülésen menekült a rendőrök elől az ittas férfi

Gyerekkel a hátsó ülésen menekült a rendőrök elől az ittas férfi

Vádemelési javaslattal zárták le az érdi rendőrök azt a nyomozást, amelyben ittas vezetések, közúti veszélyeztetés és kiskorú veszélyeztetése a gyanúsítás egy 33 éves román férfivel szemben.

Az első, 2019. július 7-ei igazoltatásánál kiderült, az Érd, Fehérvári úton leintett autó sofőrjének nincs vezetői engedélye. Ez lett volna a legkisebb baja, ám a járőrök alkohol szagát is érezték, ezért megszondáztatták. A műszer pozitív eredményt hozott, mintavételre előállították, valamint eljárás indult ellene – közölte a rendőrség.

Négy nappal később ugyanazok a járőrök egy, az Érd Velencei úton velük szemben haladó autó volánja mögött meglátták az újfent jogosítvány nélkül vezető férfit. Utána fordultak, majd megkülönböztető fény-, és hangjelzéssel adták tudtára, álljon félre! A sofőr azonban menekülőre fogta. Kövér gázzal az út közepén, beközölve a záróvonalat, a többi autóst leszorítva száguldozott. Nem érdekelte a piros lámpa, a záróvonal, a gyalogos-átkelőhely, lassítás nélkül tolta kilométereken keresztül. A Béke téren lesodródott az útról, nekiment az útpadkának és a bokrok között megrekedt.

Mire a rendőrautó lefékezett, a férfi kipattant a járműből, hasra feküdt és kezét tarkójára fonta. Míg az egyik járőr megbilincselte, társa az utasoknak segített, K. Sándoron kívül ugyanis egy 9 éves kislány, valamint egy 45 éves férfi is ült a kocsiban. A kislány ijedten és sírva fájlalta a fejét, hozzá mentőt hívtak, a férfi nem sérült meg.

K. Sándor az Érdi Rendőrkapitányságon folytatta a napját. Kihallgatásán nem tagadott, a terhére rótt bűncselekményekben felelősségét elismerte. Vallomása szerint az első intézkedéskor egy névnapi összejövetelről kellett egy barátjához sietnie, de nem zavarta, hogy néhány sör legurítása után indult. A második alkalommal is sörözött, és éppen keresztlánya édesanyjához tartott utasaival, amikor a szembejövő rendőrautóban ráismert a korábban vele szemben intézkedő rendőrökre. Abban a pillanatban tudta, lebukott és biztos meg akarják állítani. Elmondása szerint utasai miatt menekült, gondolta, hogy komolyabb következménye lehet annak, hogy nem egyedül ül a kocsiban, ráadásul egyikük egy gyerek - igaza lett.

A két rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége mellé felkerült a listára a közúti veszélyeztetés, valamint a kiskorú veszélyeztetése bűntette is.

Az eljárás alatt kirendelt igazságügyi orvos-, elmeorvos-, és pszichológus szakértők véleménye szerint K. Sándor véglegesen alkalmatlan a közúti járművezetésre.
Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közúti veszélyeztetés, és kiskorú veszélyeztetése bűntettének, valamint két rendbeli járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.