Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Május 31. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gyerekzsivajtól volt hangos a megye minden tűzoltó laktanyája vasárnap

Gyerekzsivajtól volt hangos a megye minden tűzoltó laktanyája vasárnap

Tíz helyszínen várták a megye tűzoltói a gyerekeket.

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon nagy sikere volt a nyitott szertárkapuk rendezvénynek Győr-Moson-Sopron megyében, ahol tíz helyszínen várták az érdeklődő gyerekeket, családokat. Több mint 4600-an látogattak el a hozzájuk legközelebb található tűzoltó laktanyába. A koronavírus járvány miatti két évnyi kényszerszünet után egész nap gyerekektől volt hangos a laktanyá udvara, szertára. Már a délelőtt 10 órás nyitás előtt sokan álldogáltak a kapuban, hogy aztán megszemlélhessék a kiállított tűzoltó autókat, eszközöket.

A kicsik szüleikkel, nagyszüleikkel jöttek, sokan tűzoltóruhában, sisakban érkeztek, de akin nem volt egyenruha, az is felpróbálhatott egyet, amiben aztán örömmel fotózkodtak, ültek be az autókba.

Kisebb sorok voltak a járművekbe való felszállásnál, illetve a puttonyfecskendős célba lövésnél is, de türelemmel várta ki mindenki a sort, hogy aztán felhőtlen mosollyal nézzen le szüleire az óriási autókból. A legnagyobb sikere a próbariasztásoknak volt, a rúdon lecsúszó, majd pillanatok alatt védőruhát öltő tűzoltókat csodálva figyelték, majd miután visszaért az udvarra és a szertárba a fecskendő, vastapssal díjazták a bemutatót. A fiúk mellett a kislányok is érdeklődtek a tűzoltóautók és a tűzoltók hivatása iránt, és persze sokan közülük tűzoltók szeretnének lenni.

Címkék: gyereknap, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 16:00, szerda | Helyi

Bemutatták a Szili Zárdamúzeumról szóló új könyvet

Mind a kiadvány, mind a rendezvény jól illeszkedik abba a sorba, amely a szili születésű Beősze Antal csornai gyűjteményszervezésével indult.

2022. Szeptember 28. 13:00, szerda | Helyi

A rendőrség keresi ezt az eltűnt fiút

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a fiatal megtalálásához.

2022. Szeptember 28. 09:00, szerda | Helyi

Papírt gyűjtenek a csornai Széchenyi iskola tanulói pénteken

A felesleges papírhulladékot tegyék ki a házuk elé.

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi

Négy ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.