Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Május 31. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gyerekzsivajtól volt hangos a megye minden tűzoltó laktanyája vasárnap

Gyerekzsivajtól volt hangos a megye minden tűzoltó laktanyája vasárnap

Tíz helyszínen várták a megye tűzoltói a gyerekeket.

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon nagy sikere volt a nyitott szertárkapuk rendezvénynek Győr-Moson-Sopron megyében, ahol tíz helyszínen várták az érdeklődő gyerekeket, családokat. Több mint 4600-an látogattak el a hozzájuk legközelebb található tűzoltó laktanyába. A koronavírus járvány miatti két évnyi kényszerszünet után egész nap gyerekektől volt hangos a laktanyá udvara, szertára. Már a délelőtt 10 órás nyitás előtt sokan álldogáltak a kapuban, hogy aztán megszemlélhessék a kiállított tűzoltó autókat, eszközöket.

A kicsik szüleikkel, nagyszüleikkel jöttek, sokan tűzoltóruhában, sisakban érkeztek, de akin nem volt egyenruha, az is felpróbálhatott egyet, amiben aztán örömmel fotózkodtak, ültek be az autókba.

Kisebb sorok voltak a járművekbe való felszállásnál, illetve a puttonyfecskendős célba lövésnél is, de türelemmel várta ki mindenki a sort, hogy aztán felhőtlen mosollyal nézzen le szüleire az óriási autókból. A legnagyobb sikere a próbariasztásoknak volt, a rúdon lecsúszó, majd pillanatok alatt védőruhát öltő tűzoltókat csodálva figyelték, majd miután visszaért az udvarra és a szertárba a fecskendő, vastapssal díjazták a bemutatót. A fiúk mellett a kislányok is érdeklődtek a tűzoltóautók és a tűzoltók hivatása iránt, és persze sokan közülük tűzoltók szeretnének lenni.

Címkék: gyereknap, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!