Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Március 28. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet

Gyopáros Alpár, találkozunk a bíróságon!

Gyopáros Alpár, találkozunk a bíróságon!

Éles hangú vita lett a csornai napelem gyár ügyéből.

Szombaton tettük közzé Kránitz László, az MSZP megyei elnöke sajtóközleményét, amiben a csornai napelem gyár állami támogatásáról tette fel kérdéseit. A közleményre Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő reagált. Ő a közleményét az Inforábaköznek nem, csak a Kisalföldnek küldte el. Gyopáros Alpár vádjaira Kránitz László egy újabb közleményben válaszolt , amit teljes terjedelmében, változtatás nélkül teszünk közzé.

Tisztelt Rábaköziek!
Személyes tapasztalataimból, a Kisalföld kétrészes cikkéből, és az Önök elbeszéléseiből tudom, hogy mindenkit foglalkoztat a csornai napelem gyár ügye, az oda beígért 120 munkahely és a közpénzből megítélt 10 milliárd forint támogatás. Lassan egy éve megépült, és ott áll az üres csarnok.Ezeket az aggodalmakat fogalmaztam meg a múlt héten egy sajtóközleményben. Ebben közöltem, hogy mivel a minisztérium nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi lett a 10 milliárd forinttal, ezért az MSZP közérdekű adatigényléssel, vagy ha kell, perrel szerzi meg az eltitkolt információt.

Legnagyobb meglepetésemre Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő személyeskedő vádaskodással reagált a szavaimra. A napelem gyárról szóló sajtóközleményem nem személyes támadás volt, hanem súlyos aggodalom a már többször ígérgetett munkahelyek és tízmilliárd forint ismeretlen sorsú közpénz iránt. A fejemben meg nem fordult, hogy Gyopáros Alpár is részese ennek a gyanús ügynek. Akinek nem inge, ne vegye magára! Ha már Gyopáros Alpár magára vette, akkor néhány dolgot jó lesz, ha tudomásul vesz.

Nem vagyok sem polgármester, sem köztisztviselő, sem közalkalmazott, akit kénye-kedve szerint fenyegethet. Én itt születtem a Rábaközben, úgyhogy engem ne oktasson ki a szülőföldemről olyan, akit a politika szele nemrég hozott a nyakunkra. Engem ne oktasson ki hitelességből és erkölcsből az elmúlt 27 év minden vizsgálat szerint legkorruptabb kormánypártjának "rábaközi Döbrögije". Én közleményemben a napelem gyárról beszéltem, ő „válaszul” engem gyalázott. Engem ilyen handabandázással nem állíthat meg.

A képviselő fékevesztett dühödt reakciója csak azt bizonyítja számomra, hogy elevenükbe találtunk. Az elmúlt napokban az ügy már az országos sajtó érdeklődését is felkeltette. Tehát folytatjuk! A képviselő közleményében megfogalmazott mocskos hazug rágalmai miatt pedig jogi elégtételt fogok venni.

Kránitz László MSZP megyei elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.