Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 13. 07:51, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: MTI

Győr: közel az elődöntő

Győr: közel az elődöntő

Második mérkőzését is megnyerte a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, és ezzel nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé.

Karl Erik Böhn vezetőedző együttese vasárnap a dán Midtjyllandot győzte hazai pályán, a 35–27-es siker alkalmával Heidi Löke 11-szer volt eredményes. A Vác kiesett az EHF Kupából.

A Győr az előző idényben finalista spanyol Navarra idegenbeli legyőzésével, a Midtjylland pedig a címvédő norvég Larviktól elszenvedett hazai vereséggel a háta mögött várta a találkozót. Eleinte felváltva estek a gólok, a hazaiaktól főleg Vérten, a vendégektől Trölsen volt eredményes. 4–3 után emberelőnybe került az ETO, azonban a BL góllövőlistáját vezető Görbicz büntetőt rontott. Ahogy kiegészült a skandináv gárda, rövid időre még a vezetést is átvette.

Újabb létszámfölény alatt Amorim jó teljesítményével sikerült 10–8-ra ellépnie a házigazdáknak, és kisvártatva időt kért a Midtjylland mestere. Folytatódott a dánok agresszív, már-már durva védekezése, Brogger Hornyákot rántotta le a nyakánál fogva, két percet kapott érte, a sértett pedig növelte a különbséget (13–10). Az izraeli játékvezetők Amorimnak sem kegyelmeztek, így a vendégek esélyt kaptak a felzárkózásra, Pálinger azonban ziccert fogott. A szünet előtti hajrában az ETO kevesebbet hibázott, és biztos előnnyel vonult pihenőre.

A fordulást követően ismét nagy sebességre kapcsolt a Győr, így aztán a 37. percre már 24–18-ra elhúzott – nem is maradt el a dán időkérés. Amíg a hazaiaktól mindenki veszélyes volt a kapura, a Midtjyllandnál ezt csak Trölsen mondhatta el magáról. Löke révén tovább hízott az előny, de a biztos vezetés tudatában egy kicsit kiengedtek a győriek, és ezt sorozatban dobott négy góllal büntette meg a vendégsereg (25–22). A sok megítélt hetesből ismét elrontott egyet Görbicz, valamint a túloldalon Thorstensson. Ebben az etapban Hornyák, illetve Löke lendítette át a holtponton a hazaiakat, és innen már nem volt visszaút a Midtjylland számára.

A Győr egy hét múlva Karl Erik Böhn és Heidi Löke volt csapatát, a Larvikot fogadja, és ha ismét nyer, akkor „fél lábbal” már az elődöntőben érezheti magát.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC–Midtjylland (dán) 35–27 (17–13)
Gól: Löke 11, Görbicz 5, Radicevic 5, Vérten 4, Hornyák 4, Lekic 4, Amorim 2, illetve Trölsen 8, Thorsgaard 5, Brogger 4, Thorstensson 3, Jensen 3, Spellerberg 2, Jörgensen 1, Sörensen 1

Később:
Larvik (norvég)–Itxako Navarra (spanyol) 16:45 ó
II. csoport:
Oltchim Valcea (román)–Metz (francia) 17 ó
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Krim Ljubljana (szlovén) 19 ó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.