Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2022. Augusztus 01. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat

A 30. héten történt

A tűzesetek és műszaki mentések során huszonegyen sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó hétfő délután a 85-ös főút 51. kilométerénél, Fertőendréd térségében. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el az aljnövényzetre is átterjedt lángokat. Személyi sérülés nem történt, az autóban utazó négy ember idejében el tudta hagyni a járművet.

Füst miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit kedden délben a Tihanyi Árpád út egyik első emeleti lakásába. A tűzoltók egy embert kihoztak az ingatlanból és átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba szállították. Az egység átvizsgálta és átszellőztette a füsttel telítődött épületet.

Frontálisan ütközött két személyautó a Koroncó és Rábapatona közötti úton szerda délután. Egyik járműbe beszorult a vezetője. A győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki a sérültet és átadták a mentőknek. Az egységek emellett áramtalanították a járműveket. A mentők mindkét autó vezetőjét kórházba szállították.

Száraz fű lángolt csütörtökön délután az M1-es autópálya mellett, a főváros felé tartó oldalon két helyszínen is. A 120-as kilométerszelvénynél mintegy harminc négyzetméteren, a 110-es kilométerszelvénynél kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. A győri hivatásos tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat.

Szalagkorlátnak ütközött szombaton reggel egy személyautó az M85-ös autóút Csorna felé vezető oldalán, Rábapatona térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és a forgalom irányításában vettek részt. Az autó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután a 86-os főúton Jánossomorja térségében, az újrónafői elágazás felé vezető szakaszon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, ahonnan két embert a mentőkkel közösen emeltek ki. A két sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 10:00, szombat | Helyi

Vasárnap új menetrend lép érvénybe a vasúton

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat, és a pályakarbantartás miatti átmeneti vágányzári menetrendet.

2023. Március 31. 16:00, péntek | Helyi

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

2023. Március 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Vasárnaptól változik az autóbusz menetrend, és a győri pályaudvaron a buszok induló kocsiállása

A térségünket érintő pontos részletek a cikkben.