Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Február 28. 17:47, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Győrben járt a demokratikus ellenzék köztársasági elnök jelöltje

Győrben járt a demokratikus ellenzék köztársasági elnök jelöltje

Sajtótájékoztatót és fórumot is tartott.

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke mutatta be kedden délután Győrben Majthényi László akadémikust, egyetemi tanárt, a demokratikus ellenzéki pártok köztársasági elnök jelöltjét.

- Van, aki azt mondja, hogy a mai hatalom nem legyőzhető. Néhány nappal ezelőtt azonban bebizonyosodott, hogy Magyarország már háromszor győzte le a Fideszt.- mondta Molnár Gyula a győri sajtótájékoztatón. Megfutamodtak a vasárnapi boltbezárás elleni, a földeladás elleni és most az olimpiáról szóló népszavazás elől is. A köztársasági elnök választás ügyében a demokratikus ellenzék bebizonyította, hogy ha van jó ügy, és van egy kiváló jelölt, akkor képesek vagyunk összefogni. Ezt kell tennünk a 2018-as választáson is! Az általunk is támogatott elnökjelölt Majthényi László, aki mindazt meg tudja jeleníteni, amit a mai köztársasági elnök nem tud. Pártok felett áll, elkötelezett a demokrácia iránt. Az általa megfogalmazott 5 pontos programot is elfogadjuk, ezért támogatjuk Majtényi László köztársasági elnök jelöltségét. Az MSZP frakció tagjai már aláírták a jelölést.

- Köszönöm az MSZP frakció támogatását, és a győriek meghívását.- kezdte Majthényi László. Kellemes emlékeket őrzök Győrről, míg az itteni egyetemen tanítottam. Bár nem kis fejtörést okozott a felkérés elfogadása, de elmondhatom, hogy ez számomra máris egy sikersztori. Egyrészt imponáló volt a felkérést megfogalmazó személyek köre, másrészt az alkotmányos demokrácia parlamenti frakcióval vagy egyéni képviselői helyekkel rendelkező tagjai képesek voltak arra, hogy egy ügyben közösen lépjenek fel.

- Örülök, hogy nem csak a személyemet, hanem az öt pontos programomat is támogatják. Az első pont egy olyan alkotmányos rendszer, amelyben független intézmények védik meg az állampolgárok jogait és érdekeit is. Ilyen ma Magyarországon nem működik. A második a szabad választás, ami azt jelenti, hogy a kormánypártok és az ellenzéki pártok azonos lehetőségekkel vesznek részt a választási kampányban. Az ellenzék pontosan ugyanolyan eszközökkel élhessen, mint a kormány. A harmadik pont az intézményesített állami korrupció elleni küzdelem. Különösen fontosnak tartom a szegénység elleni küzdelmet. Ma Magyarországon kétmillió ember nyomorog a harmadik világban élők életszínvonalán, miközben a középosztály is folyamatosan küzd a lecsúszás ellen. Az ötödik pont a környezetvédelem, a jövő nemzedékek és a fenntartható fejlődés képviselete.- zárta bemutatkozását ademokratikus ellenzéki pártok köztársasági elnök jelöltje.

A sajtótájékoztató után Majthényi László és Molnár Gyula fórum keretében a Hermann Ottó utcai Szocialista klubban telt ház előtt az érdeklődőkkel beszélgetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.