Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 03. 16:46, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Gyorsabb szigetelés polisztirolvágó használatával

Gyorsabb szigetelés polisztirolvágó használatával

A polisztirol elsőre talán kevesebb ember számára bír jelentéssel, ugyanakkor egy rendkívül gyakran használt alapanyag, többek között az építőiparban is.

A szigetelési munkák során fontos, hogy könnyedén a megfelelő méretre vághassuk a táblákat, ezzel időt és energiát spórolva.

Mit tudunk a polisztirolról?

A polisztirol lényegében egy kifejezetten széles körben használ műanyag, mely számos alkalmazási területen terjedt el az idők során. Az anyag tiszta állapotában merev és átlátszó, ám hőre könnyedén lágyul, így megmunkálása sem ütközik nehézségekbe. Préselt vagy épp habosított formában is előszeretettel használják. Mivel megjelenése és mechanikai tulajdonságai meglehetősen széles spektrumon változtatható, a belőle előállított termékek skálája is kifejezetten színes. Készülhet belőle háztartási eszköz, joghurtos pohár, különféle burkolatok és dobozok, vagy épp az építőipar szempontjából releváns hungarocell/nikecell.

E két anyagot elsősorban házak és különböző épületek szigetelésére alkalmazzák. Hő- és hangszigetelő hatása is kiváló, vastagságától függően pedig ez is szabályozható. A hungarocell táblák könnyedén beszerezhetők, bármelyik tüzépen vagy szaküzletben hozzájuthatunk. A szigetelési munkák során azonban fontos, hogy alkalmazkodni tudjuk az épület tulajdonságaihoz. A táblákban beszerezhető hungarocell vágása pengével is megoldható, ám sokkal egyszerűbb dolgunk lesz egy polisztirolvágó alkalmazásával.

Munka a polisztirolvágóval

Funkciójából adódóan bátran kijelenthető, hogy a polisztirolvágót elsősorban az építőipari munkák során alkalmazható. A szigetelés során nélkülözhetetlen a precizitás, az egyes darabok szoros, résmentes illesztése. Ehhez pedig szükség van arra is, hogy a kivágott darabok mérete minden helyzetben megfeleljen a kívánalmaknak. Habár a hungarocell pengével is vágható, nagyobb darabok esetén ez már kényelmetlen. Arról nem is beszélve, hogy az anyag széteshet, gömböcskéket hagyva maga után.

A polisztirolvágó segítségével ez nem fordulhat elő, hiszen a polisztirol azon tulajdonságát használja ki, mely szerint hőre lágyul. A polisztirolvágók vágószálai jellemzően melegítésre kerülnek. A készülékek árammal működnek, a villamos energia pedig hő formájában jelenik meg a vágószálakon. A polisztirolvágó így lényegében úgy hatol át a hungarocell táblákon, mint kés a vajon. Kialakításának köszönhetően pedig egyenes vonalakra és pontos méretezésre számíthatunk. Ezáltal munkánk is jóval precízebbé válik majd.

Hungarocell vágási változatok

A polisztirolvágók kínálatában találkozhatunk kézi, illetve táblás készülékekkel is. Azt, hogy melyikre van szükségünk leginkább az dönti el, hogy jellemzően milyen volumenű munkákat végzünk. A kézi polisztirolvágók mobilis megoldást kínálnak a szakemberek számára. Ezek a vágógépek jellemzően rövidebb szálhosszal rendelkeznek, ezt érdemes lehet számításba venni a vásárláskor. Kompakt kialakításuk ugyanakkor népszerűvé teszi őket a piacon.

A táblás vágógépekkel nagyobb hungarocell lapok gyors és egyenes levágására is lehetőségünk van. Ezek a polisztirolvágók jóval nagyobb méretűek, mint kézi társaik, ugyanez igaz azonban a vágószál hosszára is. Választáskor pedig éppen a vágószál mérete az, ami döntő lehet. Ezekből pedig nem is árt néhányat készleten tartani, hiszen a munkák során elhasználódhatnak. Az azonban biztos, hogy a készülékek sebészi pontosságú vágást és gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák