Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Augusztus 31. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Zsaru Magazin

Gyorsan elfogták a rendőrök a kónyi vonatdobálót

Gyorsan elfogták a rendőrök a kónyi vonatdobálót

A Zsaru Magazin cikke tanulságul másoknak. Ez nem játék!

Több mint egymillió forintos kárt okozott az a 17 éves kónyi fiatal, aki tehervonatot dobált.- írta meg a Zsaru Magazin. A mozdony vezetője jó személyleírást adott róla, a csornai járőrök a közelben elfogták.Tehervonattal, 90 km/h-s sebességgel haladt át Kóny állomáson augusztus 12-én késő este Porpáczy Richard, amikor a vasúti raktár sarkánál három embert vett észre.

– Mintegy harminc méterre lehettem tőlük, amikor láttam, hogy egyikük lendíti a karját – mondja a mozdonyvezető. – Sejtettem, hogy megdobta a vonatot, mivel már négy-öt ilyen eset történt velem, arra azonban nem számítottam, hogy épp a szélvédőt találja el. A speciális, többrétegű páncélüveg belseje berobbant, beterítve üvegszilánkkal a kezelőfülkét és engem is. Reflexből a fék után nyúltam, de aztán arra gondoltam, ha továbbmegyek, mintha nem is vettem volna észre semmit, talán nem menekülnek el, és a rendőrök elfogják őket a közelben. Ezért lassítva ugyan, hogy be ne törjön teljesen az üveg, de továbbhajtottam. Értesítettem a csornai szakaszirányítót az esetről, és tárcsáztam a 107-et. A központ a Csornai Rendőrkapitányságra kapcsolt, amikor mondtam, hogy a dobáló fiatal két különböző anyagból varrt dzsekit viselt, hallottam, amint rádión riasztják a járőröket.

Farkas Mónika zászlós és Szabó István törzszászlós a focipálya mellett vették észre a hármast, egyikükre illett a leírás. Megállították a fiúkat, és megkérdezték tőlük, mit tudnak az ügyről. Először mindent tagadtak, azonban a keresztkérdések hatására a 17 éves helybeli fiú beismerte, ő dobta meg kővel a vonatot.
– Azt állította, hogy amikor meglátta a közeledő szerelvényt, felvett egy körülbelül öt centiméter átmérőjű bazaltkövet, és a vonat felé hajította – tájékoztat Berki Szilárd főtörzszászlós, a Csornai Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Tettét nem tudta megindokolni. Rongálás vétségével és közlekedés biztonsága elleni bűncsekelmény bűntettével gyanúsítjuk, szabadlábon védekezik. Társai az elsődleges adatok szerint nem vettek részt a bűncselekmény elkövetésében.

A mozdonyban körülbelül 1,2 millió forintos kár keletkezett, aminek megtérítését polgári peres úton kezdeményezheti a vasúttársaság. A berobbant szélvédő miatt a szerelvényt vezető Porpáczy Richardnak egy üvegszilánk belement a szemébe, ki kellett mosni a mentősöknek.


– A kollégáktól is hallom, és én is tapasztaltam, gyakori a vonatdobálás – jegyzi meg a mozdonyvezető. – Jó heccnek tartják, de nem gondolják végig, milyen következményei lehetnek. Az anyagi kár csak az egyik fele, ami a rongálási kár mellett a vonat késésével járó veszteséggel is nőhet, de a mozdony vezetőjét is veszélybe sodorják.

Címkék: kóny, rongálás, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása