Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 13. 13:49, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ha túl sokat eszünk, feledékenyebbek leszünk

Ha túl sokat eszünk, feledékenyebbek leszünk

Kutatók kapcsolatot fedeztek fel a túlzott kalória-bevitel és a feledékenység között.

Szerintük a túl sok ételtől kétszer akkora eséllyel alakulhat ki MCI, mint az alacsony kalóriatartalmú étrendtől. Az enyhe kognitív zavar (MCI) a demencia egyik korai jele lehet.

Brit Alzheimer kutatók korábban azt mondták: az egészséges életmód segíthet megakadályozni a demencia kialakulását. Az enyhe kognitív zavart akkor kezdték mélyebben tanulmányozni, amikor rájöttek: ez segíthet megjósolni kinél alakul ki a jövőben olyan elbutulás, mint az Alzheimer.

A Mayo Klinika kutatócsapata az USA-ban 1233 70 és 89 év közötti embernél figyelte meg az étkezés hatását. Senkinek nem volt demenciája, de 163-at enyhe kognitív zavarral diagnosztizáltak - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.