Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hagyta elpusztulni a kutyáját, börtönbe mehet

Hagyta elpusztulni a kutyáját, börtönbe mehet

Egy év hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Barcsi Járásbíróság nem jogerősen egy férfit, aki tavaly ősszel hagyta elpusztulni sérült kutyáját

- tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya az MTI-t hétfőn.

Azt írták: a 45 éves kálmáncsai vádlott otthonának udvarán tartotta a 6 év körüli keverék kan kutyáját. Az állat ismeretlen körülmények között megsérült a fején, de mivel a gazdája nem gondoskodott állatorvosi ellátásáról, a nyílt seb elfertőződött.

A férfi egy vadásszal szerette volna lelövetni az ebet, aki azonban megtagadta a kérését, ezért a kutyát egy erdős területre vitte, fához kötötte, élelem és víz nélkül magára hagyta.

Másnap a nyüszítését hallva egy helyi lakos kiszabadította az állatot, amely a gazdája szomszédjának udvarára ment, ahonnan a vádlott élettársa hazavitte és egy oszlophoz kikötötte.

A férfi a kutya ellátásáról ezután sem gondoskodott, a szomszédja - látva az állat szenvedését - bejelentést tett a rendőrségen. Néhány perccel azután, hogy a rendőrök a helyszínre értek és elengedték, a kutya elpusztult.

A férfit az elsőfokon eljáró bíróság állatkínzás bűntette miatt marasztalta el. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.