Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 24. 12:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Hajléktalanok adatait szerezték meg választási csaláshoz Nagykanizsán

Hajléktalanok adatait szerezték meg választási csaláshoz Nagykanizsán

Hajléktalanoknak pénzt adtak irataik lemásolásáért Nagykanizsán az önkormányzati választások előtt, és pénzt ígértek nekik a szavazatukért is, ezért választás rendje elleni bűntett miatt indított nyomozást a rendőrség

– közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Jánky Judit elmondta: a Magyar Vöröskereszt területi vezetője még szeptemberben tett feljelentést, miután a nagykanizsai hajléktalanszállón az ott elszállásoltak iratait ismeretlenek pénzért lemásolták. Ötezer forintot fizettek a lakcímkártya és a személyi igazolvány lefényképezéséért, és azt is felajánlották nekik, hogy október 13-án busszal elszállítják őket szavazni és ezért 15 ezer forintot kapnak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, a rendőrség eddig 14 gyanúsítottat hallgatott ki.

Jánky Judit hozzátette: Zala megyében a választásokkal kapcsolatban hat rendőrségi eljárás indult, ezek közül ez az egyetlen, amely már vizsgálati szakaszban van.

Polt Péter legfőbb ügyész a napokban Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő megkeresésére adott arról tájékoztatást, hogy országszerte 13 nyomozást folytatnak a hatóságok a választásokkal kapcsolatos ügyekben, jellemzően közokirat-hamisítás miatt. Ezek közül 12 nyomozás felderítési, egy pedig vizsgálati szakaszban van, ez utóbbiról közölte azt, hogy Zala megyei ügy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.