Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 21. 16:36, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálos baleset Börcsön, tűz Csornán, Kapuváron és Osliban

Halálos baleset Börcsön, tűz Csornán, Kapuváron és Osliban

A 46. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg, egy ember pedig életét vesztette.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délelőtt Pinnyén, az Arany János utca egyik családi házában, ahol gázkonvektorral fűtöttek. A helyszínre a sopronkövesdi hivatásos, a hegykői és a nagylózsi önkéntes tűzoltók vonultak, akik mérésükkel a gázszolgáltató szakembereihez hasonlóan igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A szakember a mérőórát leplombálta, a lakók a fűtést alternatív módon oldják meg. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy kisteherautó, egy haszongépjármű és egy személyautó ütközött kedden délelőtt az 1-es számú főút 128. kilométerszelvényében, Győr belterületén. A város hivatásos tűzoltói egy drótkötél és egy olajemelő segítségével szétválasztották a balesetben érintett járműveket, majd áramtalanították azokat. A helyszínre riasztották a társhatóságokat is. Az eset során egy ember könnyebben megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

Egy nyolcvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete, a tizenöt négyzetméteres terasza én annak előtetője égett szerda este Csornán, a Kmety György utcában. A csornai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két vízsugárral eloltották a lángokat. A tulajdonos az egység kiérkezése előtt két gázpalackot kihozott az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. A házat négy ember elhagyta, ők nem sérültek meg, rokonoknál helyezkedtek el.

Egy huszonnégy négyzetméter alapterületű garázs égett csütörtökön délután Osliban, a Kossuth Lajos utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos, valamint az osli önkéntes tűzoltók öt vízsugárral eloltották a lángokat. Az épületben kilencven-száz liter üzemanyagot, továbbá festéket, higítót és egyéb használati tárgyakat tartottak. Az eset során egy ember első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy hetven négyzetméteres, kazánházként funkcionáló, különálló melléképület égett csütörtök este Kapuváron, a Széchenyi utcában. Az kazánházban tűzifát tároltak, amelynek egy része, valamint az épület tetőszerkezete kapott lángra. A kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki, a lakók alternatív módon oldják meg a fűtést.

Pénteken éjszaka Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton szólalt meg a szén-monoxid érzékelő, amint begyújtottak a cserépkályhába. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók méréseikkel igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység alacsony koncentrációt mért a helyszínen. Az érzékelő időben figyelmeztetett a veszélyre, ezért a lakók nem sérültek meg.

Egy húsz négyzetméter alapterületű különálló, kazánházként működő melléképületben keletkezett tűz szombat délután Kapuváron, a Pozsonyi utcában. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az épületben tűzifát is tároltak, amelynek kis felületét érintette a tűz. Az eset során nem sérült meg senki.

Fának hajtott egy személyautó vasárnap, kora délután Börcsön, a Fő utcában. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kiemelték a sofőrt a roncsok közül és átadták a mentőknek. A gépkocsivezető életét azonban már nem lehetett megmenteni. Az esethez a győri hivatásos tűzoltók is vonultak.

Három autó hajtott egymásba vasárnap délután Sopronban, az Egeredi úton. A helyi hivatásos tűzoltók a három gépkocsi közül kettőt áramtalanítottak, illetve a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. A járművekben összesen hatan utaztak, közülük két embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Lehajtott az útról, majd fának ütközött egy személykocsi vasárnap este az M1-es autópálya 120-as kilométerénél, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A sofőr a jármű alá szorult, a győri hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A gépkocsivezetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az egység motoros láncfűrésszel feldarabolta a fát, majd átadta a helyszínt a rendőrségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.

2022. November 26. 10:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Sopron – Győr vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló buszok közlekednek.

2022. November 25. 16:00, péntek | Helyi

Hogyan kerülhetjük el a tipikus őszi baleseteket?

Rendőrségi felhívás.

2022. November 25. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?