Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálos balesetek a hétvégén: fának csapódó sárkányrepülő, vonattal ütköző autó

Halálos balesetek a hétvégén: fának csapódó sárkányrepülő, vonattal ütköző autó

A 34. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenöt eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során négyen sérültek meg, négy ember pedig életét vesztette.

Kigyulladt egy személygépkocsi hétfőn este Győrben, a Széchenyi hídon. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek, akik két vízsugárral gyorsan megfékezték a lángokat. Az autóban csak a sofőr utazott, ő időben elhagyta a járművét, nem sérült meg.

Egy buszmegálló alapjának ásása közben, egy munkagép elszakított egy gázvezetéket Sopronban a Balfi úton tegnap délután. A város hivatásos tűzoltói a gázszolgáltató kiérkezéséig egy védősugár fedezete mellett biztosították a helyszínt. A szolgáltató kiszakaszolta a sérült vezetékrészt, a végleges helyreállítás mintegy két órát vett igénybe, addig nyolcvan lakásban szünetelt a gázszolgáltatás.

Kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó szerda délután egy telephelyen Győrben, a Hortenzia utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a tüzet. A lángok a gyors beavatkozásnak köszönhetően, nem terjedtek át a közelben lévő többi járműre.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kamion csütörtökön délelőtt az M15-ös autóút 10-es kilométerénél, Rajka közelében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint egy embert kézi erővel emeltek ki a személykocsiból és átadták a mentőknek, akik könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Összeütközött két személyautó pénteken délelőtt Fertődön, a Fő utcában, a Vasút sornál. A balesethez a kapuvári hivatásos, valamint a fertőszentmiklósi és a sarródi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsikat.

Fának csapódott egy motoros sárkányrepülő Darnózselinél, a Lipót felé vezető 1404-es út 5-ös kilométerénél szombaton este. A jármű együléses kabinja kettétört, a pilóta a földre esett, a sárkányrepülő szárnya, valamint egy része fennakadt a fán. A balesethez riasztott mosonmagyaróvári hivatásos és darnózseli önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, megvilágították és biztosították a baleset helyszínét, majd a rendőrségi helyszínelés után eltávolították a fáról a fennakadt alkatrészeket. A sárkányrepülő vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Győrből Bakonyszentlászlóra közlekedő személyvonattal ütközött össze egy gépkocsi vasárnap éjszaka Nyúlon, a 82-es főút vasúti átjárójában. A vonat száz méter hosszan tolta a járművet, amelynek vezetőjét a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve emelték ki a kocsiból, de sajnos már nem tudtak rajta segíteni, életét vesztette. A vonat két utasát autóbusszal szállították tovább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!