Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2024. Július 30. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálos horgászbaleset Sopronban

Halálos horgászbaleset Sopronban

A 30. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen húszan sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Személyautó és kisbusz ütközött hétfő délután a 8506-os úton, Mosonszolnok közelében. Az autó az ütközést követően kigyulladt. A helyszínen lévők két porral oltóval megpróbálták megfékezni a tüzet, azonban nem jártak sikerrel, végül a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A busz négy utasa közül senki sem sérült meg, a személyautó sofőrjét könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentősök.

Villanyoszlopnak hajtott egy motoros kedd délután Enesén, a Petőfi utcában. Az enesei önkéntes tűzoltók ellátták a sérültet, biztosították a helyszínt és áramtalanították a járművet, amíg a csornai hivatásos tűzoltók és a mentőszolgálat kiérkezett. A motorost súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. Az ütközéstől a villanyoszlop megsérült, ezért az áramszolgáltatót is a helyszínre kérték az egységek. Az érintett szakaszon egy sávon, váltakozva haladt a forgalom a beavatkozás ideje alatt.

Egy szarvasmarha telepen lévő, használaton kívüli épületek közötti száraz füves terület égett szerda délután Himodon, a Berek Majorban. A tűz mintegy háromezer négyzetméternyi területet érintett, amelyet a kapuvári, a csornai és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a beledi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több vízsugárral fékeztek meg. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy horgász elmerült csütörtök reggel, a Sopron külterületén lévő Szalamandra tóban. A soproni hivatásos tűzoltók kishajóval felkutatták majd kiemelték a vízből és átadták őt mentősöknek, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Lesodródott, majd az árokban fejtetőn állt meg egy személyautó csütörtök este egy mezőgazdasági úton Ikrény külterületén. A győri hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Bográcsozás közben kipattant egy szikra, amely meggyújtotta a környezetében lévő száraz gazt, majd a tűz átterjedt egy lakókocsira is péntek délután Dunaszigeten, a Híd utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos és a dunaszigeti önkéntes tűzoltók eloltották a mintegy négyszáz négyzetméteren pusztító lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy személyautó és egy furgon frontálisan ütközött péntekről szombatra virradó éjszaka, a 84-es főúton, Nagycenk és Sopronkövesd között. A furgon az oldalára borult és a sofőrje nem tudott kiszállni, ezért őt a sopronkövesdi hivatásos és a nagycenki önkéntes feszítő-vágóval szabadították ki, majd átadták a mentősöknek, akik életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A másik járműben négyen utaztak, ők nem sérültek meg.

Olajsütő környezetében keletkezett tűz vasárnap kora délután egy étterem konyháján Győrben, a Sarló közben. A város hivatásos tűzoltói porral oltóval megfékezték a lángokat. Az egységek ezután átvizsgálták és kiszellőztették az épületet, a tűz másra nem terjedt át. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 19:00, vasárnap | Helyi

A befektetők vagy az emberek nyerik meg a Balatont?

A Balaton túlvan tűrőképessége határán.

2024. Szeptember 29. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Szeptember 29. 13:00, vasárnap | Helyi

Jubiláló házaspárokat köszöntenek Bágyogszováton

Felhívás

2024. Szeptember 29. 09:00, vasárnap | Helyi

Honvédelem Árpád idejében

Ismeretterjesztő előadás a kapuvári könyvtárban