Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Március 22. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győre-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálos lakástűz volt a múlt héten Öttevényben

Halálos lakástűz volt a múlt héten Öttevényben

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzesetek és műszaki mentések során hatan megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Frontálisan ütközött össze két személyautó a 83-as főúton Tét térségében hétfőn délután. A balesethez a győri hivatásos, valamint a téti és a győrszemerei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben hárman könnyebben megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tűz keletkezett egy öttevényi családi ház egyik helyiségében kedden késő délután, a lángok a födémre is átterjedtek. A győri és lébényi hivatásos tűzoltók, valamint az öttevényi, a kunszigeti és a börcsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a tüzet. A tűzzel érintett helyiségben egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek az épületből egy gázpalackot kivittek, azt visszahűtötték. A tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Tét és Mórichida közé riasztották a téti önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltókat szerda éjjel, ahol mintegy száz négyzetméteren égett a száraz fű, aljnövényzet. A lángokat rövid időn belül megfékezték a tűzoltók.

Két személyautó ütközött csütörtök este az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 145-ös kilométernél. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat.

Lesodródott az útról és az út melletti füves részen felborult egy személyautó péntek délelőtt a Sopron és Balf közötti úton. A soproni hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították az járművet. A jármű vezetőjét könnyű sérülései miatt a mentők kórházba szállították.

Használati tárgyak égtek egy száz négyzetméter alapterületű melléképület két helyiségében vasárnap reggel a győrszemerei Fő utcában. Az önállóan beavatkozó helyi és téti önkéntes tűzoltó egyesület tagjai egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött Csornán, a Soproni úton vasárnap késő délután. A csornai hivatásos tűzoltók eltávolították az egyik autóból az úttestre került szennyeződést, majd átadták a helyszínt a társhatóságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 16:00, szerda | Helyi

Május 20-ig meghosszabbított üzemidővel működnek a NAV infovonalai

Telefonos ügyfélszolgálat az adóbevallás dömpingjében.

2021. Május 12. 13:36, szerda | Helyi

Közlekedik a család

A családi közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy ŠKODA KAMIQ

2021. Május 12. 09:00, szerda | Helyi

Már csak néhány napig módosítható a személyi jövedelemadó bevallás tervezete

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani.

2021. Május 11. 16:00, kedd | Helyi

Két ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A lakosság segítségét kérik.