Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Április 24. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Halló, itt a telefonadó!

Halló, itt a telefonadó!

Percenként 2 forintos adót vetne ki a magyar kormány a telefonbeszélgetésekre, és ugyanennyivel adóztatnák meg az elküldött sms-eket is értesült a német Welt Online. Az adó begyűjtése a telekom cégek dolga lehet.

170 millió eurós, vagyis 51 milliárd forintos bevételt remél a magyar kabinet a percalapú telefonadótól, ami két forintos adóterhet jelentene minden elküldött sms és lebeszélt perc után – közölte a német hírportál.

A Welt Online arról is beszámol, hogy Brüsszel még a héten vizsgálatot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium új adóterveivel kapcsolatban, a szintén felmerülő internetadóról ugyanakkor nem tér ki cikkében. A telefonadó nem érintené a telekom szektort, hiszen költségeit a felhasználók fizetnék meg – az érintett cégek ugyanakkor nem örülnek az új terveknek; a Magyar Telekom ügyfélköre felét biztosan érinti az adónem, ami kihathat telefonálási szokásaikra is.

A Welt Online arra is emlékeztet, hogy a korábbi telekomadó ügye jelenleg az Európai Bíróságon van, s az ideiglenesnek szánt adóformát a kormány idővel kivezetheti. Az új adóteher megközelítőleg ugyanekkora állami bevételt eredményezhet -olvasható a portálon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.