Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2020. December 13. 16:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Hálózatban fejlesztették a humán szolgáltatásokat Kapuváron és környékén

Hálózatban fejlesztették a humán szolgáltatásokat Kapuváron és környékén

Projekt záró sajtóközlemény.

A Kapuvár Városi Önkormányzat vezetésével hat település közös projektje valósult meg az elmúlt években, és ért véget a napokban. A konzorcium a „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című, EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú projekt megvalósítására összesen 249,9 millió forint európai uniós támogatást kapott.
Az együttműködésben részt vevő önkormányzati partnerek: Kapuvár (főkedvezményezett), Hövej, Osli, Szárföld, Veszkény és Vitnyéd.

A projekt fő célja a humán szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása volt az érintett településeken. Emellett kiemelt szempont volt a társadalmi együttműködés előmozdítása, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, és a humán közszolgáltatások területén jellemző szakemberhiány enyhítését szolgáló, ösztönző programok megalkotása is. A projekt tevékenységei a helyi szükségleteken és igényeken alapultak, a helyi közösségek által kialakított, a helyi társadalom fejlődését támogató szolgáltatások bevezetésére, fejlesztésére, a közszolgáltatások elérésére fókuszáltak a megvalósítás során.

A projekt beavatkozásai, az elvégzett tevékenységek hozzájárultak a felzárkóztatás erősítéséhez, a településeken és a térségben élők munkaerő piaci helyzetének javításához, továbbá a közszolgáltatásban dolgozó emberi erőforrások minőségfejlesztéséhez. A projekt számos közösséget fejlesztő elemet, rendezvényt, képzést foglalt magában, illetve kiemelten támogatta az egészségfejlesztést. A partnerségben részt vevő településeken megvalósultak olyan fizikai fejlesztések is, amelyek a humán szolgáltatások magasabb szintű elvégzését, annak segítését teszik lehetővé a továbbiakban.
A 100%-os támogatású projekt egyik kiemelt eredménye, hogy 10 fő munkatárs foglalkoztatására is sor került az érintett településeken.
A konzorcium a projektet a pályázati felhívásban és a Támogatási Szerződésben foglaltaknak megfelelően hajtotta végre. Az elvégzett tevékenységek minden esetben támogatták a kitűzött célok elérését, és segítik az eredmények fenntartását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 19. 09:36, péntek | Helyi

Jubileumi matricák a GYSEV FLIRT motorvonataiban

A GYSEV alapításának 150 éves évfordulója alkalmából újabb meglepetés várja az utazóközönséget - 6 db FLIRT motorvonat belső matricákat kapott.

2022. Augusztus 18. 16:20, csütörtök | Helyi

A helyközi autóbuszok közlekedési rendje az államalapítás ünnepi időszakában

Menetrendi tájékoztató

2022. Augusztus 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár