Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2016. November 02. 10:24, szerda | Sport
Forrás: mti

Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

A Forma-1-es Mercedes csapat két versenyzője közül a címvédő brit Lewis Hamilton egy kicsit vidámabb, felszabadultabb, míg a világbajnoki pontversenyben vezető német Nico Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás.

Erről Virga Márk, a csapat magyar logisztikusa és beszerzője beszélt kedd reggel, az M4Sport Sportreggeli című műsorában. Mint elmondta, a pilóták teljesen különböző karakterek, akik nemcsak a versenypályán, hanem azon kívül sem barátkoznak, mindenben rivalizálnak, és teljesen el vannak egymástól szeparálva.

"Hamilton a brit, Rosberg a német vonalat képviseli, furcsa módon mégis Lewis az, aki egy kicsit vidámabb, felszabadultabb" - fogalmazott a logisztikus, aki szerint a vb-pontversenyben élen álló Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás, miközben a mögötte 19 ponttal lemaradva jelenleg második helyen álló háromszoros világbajnok brit pilóta jobban élvezi a versenyzést, és kifelé nem éli meg annyira erősen a rivalizálást, mint csapattársa.

Virga Márk beszélt arról is, hogy a két versenyzőnek nemcsak a vezetési technikára, hanem az étkezésre is nagyon oda kell figyelnie, mert még a grammok is nagyon fontosak a számukra. A többek között a pilóták étkezéséhez szükséges diétás alapanyagok beszerzésével foglalkozó magyar logisztikus hozzátette: a dietetikusok és szakácsok maximálisan odafigyelnek arra, hogy a szükséges ételek a megfelelő időben és minőségben jussanak el a versenyzőkhöz.

A Mercedes magyar alkalmazottja elárulta: igazán nemzetközi csapatban dolgozik, ahol vannak osztrák, olasz és spanyol kollégái is, a szerelők nagy része azonban angol és német a Mercedesnél.

A világbajnokság kimenetelét illetően Virga Márk azt mondta: igaz, hogy az utóbbi hetekben szűkült a pontkülönbség Rosberg és Hamilton között, de mivel az idényzáró futamon, Abu-Dzabiban nem kapnak dupla pontot a versenyzők, ezért kiélezett versenyt vár, és inkább Rosberg elsőségére szavaz.

A vb jövő hétvégén, Brazíliában folytatódik, az Abu-Dzabiban sorra kerülő utolsó futamot november 27-én rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 09:41, péntek | Sport

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban

Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a Fuglauban megrendezett Magyar Rallycross OB és Osztrák OB futamán.

2022. Június 30. 10:21, csütörtök | Sport

Megint pech!

Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a döntőben nem tudott érdemben részt venni.

2022. Június 29. 20:08, szerda | Sport

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát.

2022. Június 29. 07:43, szerda | Sport

Negyedszer is második!

Úgy látszik idén ez jut a Vincze Ferenc-Németh Gergely párosnak a Skoda Fabia R5-el a az ORB-ben, hiszen minden eddigi versenyen a második helyen értek célba.