Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 01. 11:00, szombat | Belföld
Forrás: mszp.hu

Hamis szólamoktól nem lesz stabil a forint

Hamis szólamoktól nem lesz stabil a forint

Ismét sokkoló árfolyamot ért el nemzeti valutánk: az euróhoz és a svájci frankhoz képest is évek óta nem látott mélypontra süllyedt.

A kormányfő szerint a magyar gazdaság rendkívül stabil. Orbán hamis szólamának tarthatatlanságát a forint egyre kétségbeejtőbb állapota is mutatja. Már 314 forint is volt egy euró, 257 forint is egy frank. Ilyen az, amikor a Fidesz segít a devizahiteleseken.

Jó lenne, ha Matolcsy György a következő két hónapban már nem szólalna meg, és felelőtlen nyilatkozataival nem rontana tovább az ország helyzetén.

Az árfolyam az igazság tükre, Orbán hazug politikája már a választás előtt megbukott. A devizahiteleket nyögő, az importáruk és az üzemanyagok szakadatlan drágulását bőrükön érző választók és vállalkozások számára csak a gazdaságpolitikai fordulat hozhat változást.

A választás után felálló Mesterházy-kormány végre fogja hajtani ezt a fordulatot, stabilizálja a gazdaságot és a forintot, kiszámítható jövőt hoz az emberek és a vállalkozások számára.- mondta sajtótájékoztatóján Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese

Címkék: árfolyam, euró, forint

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő