Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Augusztus 30. 12:18, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni látogatók a parlamentbe

Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni látogatók a parlamentbe

Augusztusban spanyol anyanyelvű látogatók több alkalommal is az eredetire megtévesztésig hasonlító, hamisított jeggyel kívántak részt venni Országház-látogatáson - közölte pénteken az MTI-vel az Országgyűlés Hivatala, amely jelentette az esetet az V. kerületi rendőr-főkapitányságon.

A közleményben felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy érvényes jegyet többféle módon is tudnak vásárolni.
A látogatás napján a Néprajzi Múzeumban működő jegypénztárban korlátozott számban egyéni belépőjegyek vásárolhatók az aznapi látogatásokra, fizetni készpénzzel vagy bankkártyával lehet.
Emellett a www.jegymester.hu/parlament oldalon is vásárolhatók jegyek, akár elővételben is, de ebben az esetben a szolgáltató személyenként 200 forintos e-díjat számít fel.
Az Országgyűlés Hivatalával szerződött utazásszervezők segítségével is van lehetőség a látogatásra - áll a közleményben. A szerződött partnerekről a (+36) 1 441-4415 illetve (+36) 1 441-4904 telefonszámokon, vagy e-mailben az idegenforgalom@parlament.hu e-mail címen adnak felvilágosítást.
Az elektronikus úton vásárolt jegyet a látogatás előtt ki kell nyomtatni, ugyanis az jogosítja fel tulajdonosát az Országházba történő belépésre.
Az Országgyűlés Hivatala emellett felhívja mindazok figyelmét, akik jegyüket ajándékba kapták, vagy azt nem a felsorolt módok egyikén vásárolták, hogy az info@jegymester.hu e-mail címen ellenőriztethetik annak érvényességét a jegyen található vonalkód, vagy a kód alatt található azonosító elküldésével. A bizonytalan forrástól vásárolt jegyek érvénytelensége esetén a hivatal nem tudja biztosítani az Országházba történő belépést.

Címkék: országgyűlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére