Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 21. 13:26, szerda | Helyi
Forrás: EFFIX Marketing

Hansági motívumok a magyar kártya lapjain

Hansági motívumok a magyar kártya lapjain

Hany Istók is a pakliban

Különleges ajándékkal gazdagítja a térséget 10 éves születésnapja alkalmából az EFFIX-Marketing csapata. Sopron, a Fertő-táj és a Hanság legendáit, élővilágát álmodták a hagyományos magyar kártya lapjaira. A kártyát a Regio Sourcing osztrák-magyar kapcsolatépítő vásáron ma délben mutatták be Sopronban Liszt Ferenc Konferenciaközpontban.

A cég missziója szerint a hagyományok tisztelete és továbbadása, környezetünk értékeinek bemutatása és megőrzése, a közösségformálás és a játékosság voltak a kártya megalkotásának motívumai. A minden vonásukban kézzel rajzolt, egyedileg megálmodott kártyalapok ászain környékünk legendái elevenednek meg. A kártyacsata közben elrepíthet fantáziánk Hany Istók vízi világába vagy a tó mélyén megbúvó hét falu kanyargós utcácskáira. A kezünkben tartott lapokról e barátságos vidék ritka, védett növényei és állatfajai köszönnek vissza. A vizek által uralt táj gazdag állatvilágának értékei, köztük a compó, a nagykócsag, a rákosi vipera, a hermelin, a kanalas gém került az alsó és felső lapokra. A számozott lapokat a puszták, lápok, dombok szemet gyönyörködtető virágai díszítik, mint a madársisak, a ciklámen, a békaliliom, a csengettyűvirág és a kornistárnics.
A lokálpatrióta szíveket megdobogtató, nem titkoltan ismeretterjesztő célú új turisztikai termék a tervezéstől a nyomdai gyártásig teljes folyamatában Sopronban készült.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása