Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Július 20. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Happy Birthday Mr Teacher!

Happy Birthday Mr Teacher!

Ábrahám Istvánt köszöntötték 80. születésnapja alkalmából.

Egykori tanítványai, kollégái, barátai és családtagjai köszöntötték Ábrahám Istvánt 80. születésnapján. Tanár úr 35 évig tanított Csornán a Hunyadi János Gimnáziumban angolt és történelmet. Az önkormányzat nevében Antal Krisztián az Ifjúsági sport és kulturális bizottság elnöke köszöntötte az ünnepeltet, akinek a szülei is Ábrahám István kollégái voltak. A volt tanítványok nevében dr Harsányi Ernő Csorna egykori jegyzője mondott köszöntőt, felelevenítve az elmúlt évtizedeket, felejthetetlen sztorikat.

- Egyszer azt találtuk ki április elsején, hogy nem megyünk be órára, elbújtunk a szenespincében.- mesélte Harsányi Ernő. Már lassan vége felé közeledett az óra, de senki nem keresett bennünket, a tagjaink is elgémberedtek a pincében görnyedve. Fellopóztunk, és azt hallottuk, hogy tanár úr a teremben tanít. Belestünk, de ott rajta kívül senki nem volt. A következő órán felelés, és mi tiltakoztunk, hogy ezt a leckét még nem vettük. Erre ő röviden csak ennyit mondott: De, a múlt órán. Benne van a naplóban.

Túrkevén született, de új otthonra Csornán és a gimnáziumban lelt, hivatása és családja a városhoz kötötte. A rövid köszöntő végén büszkén mutatta be a megjelenteknek fél éves dédunokáját. 1956 után Ábrahám István volt a gimnázium első angol tanára, és nagyon büszke arra, hogy egykori tanítványai közül tizenöten szintén ezt a hivatást választották.

Ahogy a köszöntőkben is hallottuk, van olyan volt osztálya, akikkel ha találkozik, azóta is angolul köszöntik egymást. Akkor mi is így teszünk: Happy Birthday Mr Teacher!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás