Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 22. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Harminc év után ítélték el egy szír pénzváltó gyilkosát

Harminc év után ítélték el egy szír pénzváltó gyilkosát

Egy szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölése ügyében 12 év fegyházat szabott ki a Fővárosi Törvényszék - tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel közleményben kedden.

Az eljárás adata szerint 1991 szeptemberében Budapesten, a XIV. kerület egy kietlen részére csalták társai szír pénzváltó ismerősüket, hogy elvegyék tőle az üzletmenetből származó értékeket. A palesztin elkövető összeverekedett a sértettel, majd értékei megszerzése érdekében leszúrta. Az áldozat ruháit átkutatva a tettes ezerhatszáz forintot zsákmányolt. Társai az áldozat autójával távoztak, de a közelben közlekedési balesetet szenvedtek és a rendőrség elfogta őket.

Az emberölés tettese a holttestet egy másik gépjárművel eltüntette a helyszínről, majd feltehetően külföldre szökött, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

A Fővárosi Főügyészség 2021 tavaszán emelt vádat az ügyben, a Fővárosi Törvényszék a mindvégig távollévő palesztin férfit idén januárjában első fokon nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt 12 év fegyházra ítélte és végleg kiutasította Magyarországról.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért fellebbezett. A szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölése ügyében indult büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon - közölte a fellebbviteli főügyészség.

Címkék: ítélet, gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.