Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 15. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Harminchárom migránst fogtak el az M1-es autópályán

Harminchárom migránst fogtak el az M1-es autópályán

Két embercsempészt és harminchárom illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében - közölte a megyei rendőrség szombaton.

A police.hu-n olvasható tájékoztatás szerint a rendőrök péntek reggel az M1-es autópálya 90-es kilométerénél, a Győr felé vezető oldalon ellenőrizték a harminchárom embert, akik az út mellett gyalogoltak, miután az őket szállító jármű meghibásodott - írták.

A külföldi állampolgárok okmányokkal nem rendelkeztek, és a helyszínen sem tudták jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni. Harmincegyen afgán, ketten iráni állampolgárnak vallották magukat; a rendőrök előállították őket - közölték.

A közlemény szerint az autópálya Győr felé vezető oldalán Bábolna közelében a parkolóban ellenőriztek egy defektes, zárt furgont a rendőrök. A járműben egy 30 éves afgán férfi tartózkodott, akit elfogtak.

Az üggyel összefüggésben Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitányságának járőrei előállítottak egy 33 éves marokkói férfit is.

A nyomozók az afgán és a marokkói férfi ellen embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást és őrizetbe vették őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.