Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2015. November 18. 07:35, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Gyurkó András augusztusban elhunyt. A vasárnapi voksoláson több mint 600 választópolgár szavazhat. A polgármester-választáson hat jelölt indul: Irényi Zoltán (független), Dobos Zoltán (független), Gyurkó László (független), Szentesiné Liszák Mária (független), Lukács József (független), Nagy István (Munkáspárt).

Tolna megyében két településen is lesz időközi választás. Decsen polgármestert és hattagú képviselő-testületet is választanak, mert a testület augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba: Antal Zsoltot, Gondi Klárát és Herbert Évát. A képviselő-testületi választáson pedig 17 jelöl indul: 14 független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy jelöltje. A vasárnapi voksoláson több mint 3300-an szavazhatnak.

Dúzson azért kell voksolniuk a helyieknek, mert az augusztusi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Augusztusban azért tartottak időközi választást, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről. A nyári választáson három független jelölt versenyzett a polgármesteri székért, közülük Ignácz Imre és János Mariann 62-62, László Zoltánné 21 érvényes szavazatot kapott, így ismét időközi választást kell tartani. Most vasárnap egy jelöltre, a függetlenként induló János Mariannra szavazhat a több mint 200 dúzsi választópolgár.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Belföld

Indul a húsvéti roham az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

2023. Április 01. 08:14, szombat | Belföld

Agrárminisztérium: egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.