Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. November 18. 07:35, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Gyurkó András augusztusban elhunyt. A vasárnapi voksoláson több mint 600 választópolgár szavazhat. A polgármester-választáson hat jelölt indul: Irényi Zoltán (független), Dobos Zoltán (független), Gyurkó László (független), Szentesiné Liszák Mária (független), Lukács József (független), Nagy István (Munkáspárt).

Tolna megyében két településen is lesz időközi választás. Decsen polgármestert és hattagú képviselő-testületet is választanak, mert a testület augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba: Antal Zsoltot, Gondi Klárát és Herbert Évát. A képviselő-testületi választáson pedig 17 jelöl indul: 14 független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy jelöltje. A vasárnapi voksoláson több mint 3300-an szavazhatnak.

Dúzson azért kell voksolniuk a helyieknek, mert az augusztusi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Augusztusban azért tartottak időközi választást, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről. A nyári választáson három független jelölt versenyzett a polgármesteri székért, közülük Ignácz Imre és János Mariann 62-62, László Zoltánné 21 érvényes szavazatot kapott, így ismét időközi választást kell tartani. Most vasárnap egy jelöltre, a függetlenként induló János Mariannra szavazhat a több mint 200 dúzsi választópolgár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.